10.000ste bezoeker voor Wierdenland

Foto:

In de geschiedenis van het museum is dit een record.  

Op dinsdagmiddag 16 september hebben directeur Benoît Mater en schilder Henk Helmantel de 10.000e bezoeker verwelkomd. In de geschiedenis van het museum is dit een record.  
Mevrouw van Dijk was de gelukkige. Zij was met 22 dames van Passage, een vrouwengroep uit Winsum e.o., op een fietstocht en had in het museum koffie en gebak gereserveerd alvorens de expositie van Henk Helmantel te bezoeken.  De dames van Passage doen maandelijks een gezamenlijke activiteit en vandaag was Museum Wierdenland aan de beurt.
Mevrouw van Dijk ontving een bos bloemen en een  ingelijste poster van de expositie. 
De toename van het aantal bezoekers is mee bepaald door  het succes van de tentoonstelling Helmantel, Oudheden en Erfgoed als inspiratie. Bezoekers uit het hele land kwamen naar Ezinge en reageerden vrijwel zonder uitzondering enthousiast. De expositie is nog tot en met 28 september te zien. Op 10 oktober wordt een nieuwe tentoonstelling geopend: Wad en Wierden,  Realiteit en Verbeelding. 9 Kunstenaars  laten dan vanuit hun eigen discipline zien hoe het wad- en wierdenlandschap hen inspireert. 
Cookieinstellingen