Museum Wierdenland werkt samen met Galerie het Raadhuis

Museum Wierdenland zoekt regelmatig samenwerking met andere partners. Deze zomer is dat met Galerie het Raadhuis in Eenrum. Samen worden er 4 workshops “Schilderen als de Ploeg” in het museum georganiseerd.

In de afgelopen jaren heeft het museum in Ezinge o.a. met de Stichting Oude Groninger Kerken projecten uitgevoerd die een groot succes waren. Nu in het museum de tentoonstelling “Licht is Kleur, de Ploeg in Wierdenland” te zien is, lag het in de lijn om samenwerking met Galerie het Raadhuis te zoeken. Ankie en Theo Onnes hebben daar ervaring in het organiseren van workshops schilderen, in het bijzonder in de stijl van de Ploegschilders. Er werd enthousiast op het plan gereageerd en al snel stonden 2 workshops gepland die in het museum plaats gaan vinden. Deelnemers kunnen zich dan laten inspireren door de aanwezige Ploegwerken. Antje Sonnenschein gaat de workshops leiden. Zij is een bekend docente en kunstenares, in haar schilderijen is duidelijk de invloed van De Ploeg te zien en te voelen.
Inmiddels zijn de 2 workshops in juni al volgeboekt , maar om niet te veel deelnemers teleur te stellen zijn er nog 2 data gepland: 20 september en 4 oktober van 12 tot 16 uur.

Voor meer informatie en opgave:
Ankie Onnes
0595-497002 of [email protected]

Cookieinstellingen