Inspreker tijdens gemeenteraadsvergadering Boogplein “oplichter”?

Foto: Site WernerOldeKalter

Tijdens de raadsvergadering van gisterenavond, die grotendeels gewijd was aan de ontwikkelingen van het Boogplein, was de eerste inspreker Werner Olde Kalter uit (laatst bekend) Pieterburen. Aan de reacties in de zaal was te merken dat niet veel mensen Werner Olde Kalter kenden.
werner
Olde Kalter sprak gelijk over miljoenenclaims, oude rechten (die nog rechtsgeldig zouden zijn), grote marktpartijen, de onzorgvuldige portefeuillehouder, lekken door de gemeente (aan Sennema en Wierenga).

Als burgemeester Michels niet zo standvastig was geweest met het toestaan van uiterlijk drie minuten spreekrecht, was de raadsvergadering waarschijnlijk gisterenavond geschorst, met Olde Kalter nog steeds aan het woord, ook gezien de stapel paperassen die hij met zich meezeulde.

WinsumNieuws was benieuwd naar de beweegredenen en achtergronden van Olde Kalter en zijn verhaal, en nam hem het volgende interview af:

Na het agendapunt “Boogplein” verlieten veel mensen de publieke tribune, zo ook Dimitri Sennema en Suzan Wierenga. De twee Winsumse ondernemers maakten buiten, bij de uitgang, nog even een praatje met een aantal lokale middenstanders.

Na enkele minuten verscheen ook Werner Olde Kalter. Op enig moment raakten de drie in gesprek, nou gesprek….., in een volzin van enkele minuten maakte Olde Kalter aan de Winsumers duidelijk dat het Boogplein nooit of te nimmer door hen zou mogen worden ontwikkeld; dat er afspraken uit het verleden bestaan, waardoor er sowieso niet ontwikkeld gaat worden zonder dat Olde Kalter daarbij betrokken zal worden; dat er gelekt is door de gemeente; dat er niets deugde van wat er die avond ter tafel gekomen was. Onder hoongelach van omstanders verliet Olde Kalter het toneel, Dimitri en Suzan ietwat beduust achterlatend.

Op de redactie maar eens even de naam Werner Olde Kalter gegoogeld. Direct valt de volgende site op: http://www.werneroldekalter.nl/
gewernerd door (1)
Op de site, die niet van Werner Olde Kalter is, maar van gedupeerden, wordt melding gemaakt van het TROS programma ‘Opgelicht’, zijn Youtube-filmpjes te zien van uit de hand lopende gemeenteraadsvergaderingen en stellen gedupeerden, dat Olde Kalter een doortrapte, notoire oplichter is.

WinsumNieuws wil niet suggereren dat Olde Kalter de gemeente Winsum, het Boogplein of Sennema en Wierenga, of wie dan ook, wil gaan besodemieteren, maar het lijkt ons raadzaam dat iedereen, die voor met deze man in zee te gaan, even huiswerk moet maken.

Cookieinstellingen