Opening nieuwbouw hertenkamp De Borgstee

Aan oud-voorzitter van het Winsumer Glazenhuis Alfred Maring was te zien dat het gebouw, dat op hertenkamp Borgstee gerealiseerd is, een groot succes is geworden.

De perfectionistische Alfred zat vanmiddag met gepaste trots in het najaarszonnetje te genieten van het nieuwe gebouw, het hertenkampje, de vrijwilligers en verdere belangstellenden en zijn flesje gerstenat.

Het gebouwtje dat vanmiddag officieel geopend werd, is mede tot stand gekomen door de inzet van het Glazenhuis jaargang 2013. De Winsumer bevolking bracht da jaar in de donkere dagen rond Kerst bijna 17.000 euro bij elkaar.

Opbrengst het Winsumer Glazenhuis 2013
Opbrengst het Winsumer Glazenhuis 2013

Voorzitter Simon Vellinga bedankte naast het Glazenhuis ook de andere instanties die de realisatie mogelijk hebben gemaakt; Subsidie gezocht, de Wierdastichting en de gemeente Winsum.

Voorzitter Simon Vellinga
Voorzitter Simon Vellinga

In zijn toespraak ging Vellinga eerst terug naar het jaar 1966, het jaar waarin besloten werd om de aantrekkelijkheid van Winsum te vergroten door het inrichten van een plek aan de Tammengasingel als hertenkamp. Iedereen was voor, iedereen was welwillend en blij, overwegend blij, want er was grote verslagenheid toen bij het ophalen van een hertenpopulatie uit Oude Pekela, bok Jakob van pure spanning dood neerviel.

Het geplaatste gebouw is voor het grootste deel bestemd voor de vrijwilligers van NOVO. De dames en heren kunnen nu tussen de werkzaamheden door even verpozen, toiletteren en lunchen.

IMG_3187

Van dinsdag tot en met vrijdag (09.30 tot 15.30 uur) zijn de Novo-vrijwilligers met een groep van vier tot negen personen op het kamp te vinden. Ze onderhouden het park, verzorgen de dieren en leiden bezoekers rond.

Gerlenda Goldhoorn, begeleidster bij NOVO vertelt aan WinsumNieuws dat haar mensen het prachtig vinden om op het kamp te werken. “Ze vinden het lekker om buiten te zijn, met de dieren om te gaan, maar het leukste vinden ze nog wanneer er bezoek komt, vooral met kinderen. De hoop is dan ook dat ze er nu vaker en langer kunnen zijn en dat er dan nog meer mensen komen. Ze willen wel graag nog wat dieren met een groter knuffelgehalte en dat er meer schoolklassen of zo komen”, aldus Gerlenda Goldhoorn.

Knuffelgehalte moet omhoog
Knuffelgehalte moet omhoog

Voorzitter Vellinga liep vanmiddag zichtbaar gelukkig rond, maar maakt zich ook een beetje zorgen.

“Eigenlijk zijn er nog meer vrijwilligers nodig” zegt hij terwijl hij op de bomen om het hertenkamp wijst. “Het zou mooi zijn wanneer er bijvoorbeeld mensen zonder werk hier een leuke en zinvolle dagbesteding zouden vinden. Het is een prachtige plaats om te werken en de vrijwilligers zijn altijd enthousiast.”

“Ook nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom ” voegt hij nog even snel toe.

Het is een prachtig gebouw geworden en bovendien energieneutraal.

“Er is hard en met veel passie aan gewerkt”, aldus Vellinga, waarna met veel passie, enthousiasme en kracht het doek van het bord “Borgstee” werd getrokken.

IMG_3212

 

 

Cookieinstellingen