Museum Wierdenland: Ploeg-tentoonstelling verlengd!

Foto: Museum Wierdenland

De expositie Licht wordt Kleur, de Ploeg in Wierdenland heeft tot nu toe duizenden bezoekers getrokken die bijna zonder uitzondering enthousiast reageerden. De mogelijkheid om onbekende werken uit particulier bezit te bekijken werd als een buitenkansje ervaren. Om nog meer mensen die gelegenheid te geven is besloten de tentoonstelling enige weken te verlengen. In plaats van 25 oktober sluit de expositie 15 november. Drie weken tijd om nog even langs te komen.

De oogst van de Ploeg

In het kader van de Ploegtentoonstelling zijn tal van activiteiten georganiseerd: workshops Schilderen als de Ploeg, een taxatiemiddag, maar ook Ploeg-activiteiten van en voor kinderen. Het resultaat daarvan, de Oogst van Ploeg, is een aantal weken in het museum te bekijken.

Schilderijen van amateurs die zich door Ploegschilders lieten inspireren, werken die op de taxatiemiddag zijn ingebracht, maar ook werkstukken van kinderen. Van 20 november 2015 tot en met 10 januari 2016.

Palet van Helmantel

In de vorige Nieuwsbrief boden we (harts)vrienden en vrijwilligers de mogelijkheid om in het bezit van een palet van Helmantel te komen. De loting vond 16 oktober plaats door notaris Smid uit Zuidhorn. Zorgvuldig controleerde hij het lotingsproces en trok het winnende lot. De gelukkige winnaar is Gerben Mulder uit Ezinge. Binnenkort zal het palet op feestelijke wijze aan hem worden overhandigd.

Kinderactiviteiten

Het is nog steeds Oktober-Kindermaand.

Zaterdag 31 oktober: pompoen snijden.

Vertrek Daniëlle Lokin

Het jaarcontract van de directeur, Daniëlle Lokin, is niet verlengd. Wel zullen enkele specifieke taken nog door haar worden uitgevoerd.

Tot de komst van een nieuwe directeur zal het bestuur de overige directietaken uitvoeren, met inbegrip van de dagelijkse leiding.

Museum Wierdenland zoekt vrijwilligers

Op 25 november is er van 09.30 tot 11.00 uur in het museum een bijeenkomst voor de werving van nieuwe vrijwilligers.

Op deze bijeenkomst, die in samenwerking met Steunpunt Vrijwilligerswerk Winsum gehouden wordt, stelt museum Wierdenland zich voor en worden potentiële vrijwilligers rondgeleid in het museum. Wij hopen op een hoge opkomst en veel nieuwe vrijwilligers!

Bent u geïnteresseerd en zou u een lege plek willen opvullen, of kent u mensen die belangstelling hebben? Komt u dan naar de bijeenkomst op 25 november, of geeft u de datum door.

Voor meer informatie: vrijwilligerswerk-demarne-winsum.nl.

 

Meer informatie is te vinden op www.wierdenland.nl en op Facebook.

Cookieinstellingen