Doelgerichte aanslag in Winsum

Met een enorme knal kwam er, vanmorgen omstreeks 05.30 uur, een einde aan de nachtrust van bewoners aan de Mandedijk.

Hevig geschrokken werd vastgesteld dat er een “aanslag” was gepleegd op een personenauto die op de oprit naast nummer 7 stond. De gealarmeerde politie gebruikte het woord “aanslag” ook, nadat zij de ravage, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door zeer zwaar vuurwerk, had opgenomen.
WinsumNieuws sprak vanmiddag met de erg geschrokken en geëmotioneerde eigenaar van de woning en auto: “Het is nu ruim zes uur later en ik sta nog te trillen. Mijn oude vader zit hier naast me en is ook helemaal van slag. Dit was een regelrechte aanslag; de Mandedijk is geen doorgaande weg. Het loopt zelfs dood. Iemand moet echt de straat ingelopen zijn om vuurwerk, met kracht van een handgranaat, onder de auto te hebben gelegd. Het lijkt ook doelgericht, maar ik weet niet waar ik de dader(s) zoeken moet. Dit is echt verschrikkelijk, ik ben er kapot van.”
De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie en overweegt een beloning uit te loven, die leidt tot aanhouding van de dader(s). De auto is voor nader onderzoek weggesleept.
De politie neemt de zaak hoog op en verzoekt getuigen zich te melden via 09008844.
Brian

Reacties