AdorpDoet: laat de vogeltjes maar komen

Terwijl kinderen op het schoolplein van OBS De Wierde aan het knutselen zijn, werken ouders zich binnen in het zweet. Er wordt gesopt, geboend en opgeruimd.

De toiletgroepen glimmen als nooit tevoren en ook het schoolinterieur wordt onderworpen aan een grondige schoonmaakbeurt. De mooie tegeltableaus, kunstwerkjes van de kinderen, hangen in de centrale ruimte, de zolder is opgeruimd, de keuken is schoongemaakt, muren zijn gewit, de ramen zijn gelapt. Kortom: elk hoekje van de school heeft een beurt gehad.

De leerkrachten zijn erg blij dat er ook allerhande technische klusjes zijn gedaan die al tijden in de planning stonden.   De Wierde is klaar voor de open dag op 6 april (van half 11 tot half 1)  waar tevens de plannen voor de start van het Integraal Kindcentrum De Wierde gepresenteerd worden.

Weer buiten zijn de kinderen inmiddels gevorderd en is het duidelijk dat het ‘knutselwerk’ vogelhokjes betreft. De vrolijke kleuren doen me denken aan de Reitdiephaven in Groningen en aan de naam van de kleuterschool in Eenrum, waar ik als kind graag naartoe mocht gaan.

Wanneer namelijk alle huisjes bewoond zijn en de jonge vogeltjes uit het dop zijn, zal het net zo’n lawaai geven als toen ik naar ‘Het Kwetternest’ ging.

Cookieinstellingen