Omwisselen trekkercertificaat nog mogelijk tot 1 juli

Foto: Archief WinsumNieuws

Ben je in het bezit van een trekkercertificaat én heb je geen rijbewijs voor de auto? Zorg er dan voor dat je vóór 1 juli 2016 jouw trekkercertificaat laat omwisselen voor een rijbewijs.

Wat moet je doen?

Ga naar het gemeentehuis om een ‘eigen verklaring’ op te halen. Deze moet je invullen, ondertekenen en opsturen naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De verklaring kost € 32,80. Het CBR beoordeelt jouw rijgeschiktheid. Verder heb je voor het omwisselen van jouw certificaat ook nog een formulier van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) nodig. Dit formulier kun je ook in het gemeentehuis ophalen, of downloaden via de site van de RDW, www.rdw.nl. Het ingevulde en ondertekende formulier stuur je samen met het originele trekkercertificaat én een kopie van een geldig identiteitsbewijs naar de RDW.

Heb je een positieve beoordeling van de RDW en het CBR per post ontvangen? Dan kun je het rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je krijgt dan een rijbewijs met alleen de categorie T erop.

Wat neem je mee bij de aanvraag?

  1. Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).
  2. Een kleurenpasfoto. Let op de eisen.
  3. Bankpas of contant geld. Je betaalt bij de aanvraag. De kosten zijn € 38,00.

Wissel op tijd om!

Je moet voor 1 juli 2016 de aanvraag voor een categorie T op het rijbewijs bij de gemeente indienen. Vanaf 1 juli kun je jouw trekkercertificaat niet meer omwisselen! De RDW raadt je aan om op tijd de omwisseling aan te vragen. Ben je te laat met omwisselen? De enige manier om dan een rijbewijs voor categorie T (trekker) te krijgen, is door te slagen voor een theorie- en praktijkexamen voor de trekker. Meer informatie hierover vind je op de website van het CBR, www.cbr.nl.

Heb je nog vragen, bel of mail dan met het Klantcontactcentrum van de gemeente Winsum.

Telefoon 0595-447777 of e-maildres: [email protected].

Cookieinstellingen