WK liegen-onder-de-beker prooi voor Klaas Poll

De grootste leugenaars uit de omgeving kwamen vanmiddag naar café J&A te Winsum om de strijd met elkaar aan te gaan op het jaarlijkse WK-liegen-onder-de-beker.
De bedoeling van het spel is om tegenstanders wijs te maken hoeveel ogen je onder je dobbelbeker hebt liggen. Je mag daar over liegen door een vals aantal op te geven, een onnozele kop te trekken of andere onzin te verkondigen.
Er werd eerst in pouletjes gelogen. Daarna kwamen deelnemers in een verliezers- of winnaarsronde. De winnaar van de verliezersronde werd de leugenachtige Anouk van de Velde.
Anouk
Anouk in actie

De winnaarsronde werd gewonnen door bloemist Klaas Poll uit Sauwerd.

IMG_4497
Rick Koens overhandigt Poll de beker
Zijn winst stond voor aanvang van het toernooi al vast. Hoeveel leugens Klaas al niet verzonnen heeft, is niet normaal. Iedere vrouw die bij zijn kraam komt is een prinses, ieder boeketje vers en het Dorpsplein de beste standplaats. Terechte winnaar dus!
Klaas versloeg in de finale Bert Hasper, buschauffeur en carbagerunner van het team 50/50, van wie velen dachten dat hij in een oud autootje naar de Oekraïne en Schotland was gereden, maar na zijn optreden vanmiddag ligt het voor de hand dat hij gewoon in Lauwersoog aan het strand lag, fotootjes te downloaden van Oekraïense en Schotse wegen.
Cookieinstellingen