Prima mosterdsoep wint WK

Limburgse mosterd, kruidenroomkaas, crème fraiche, katenspek, prei, platte peterselie, zout en peper; de ingrediënten van de winnende mosterdsoep tijdens het WK mosterdsoep koken dat vanmiddag in café J&A te Winsum werd gehouden. Winnares Jannie Dijkstra, geboren en getogen in Winsum kwam uit haar woonplaats Elst om het WK met overmacht te winnen.
Juryvoorzitter Cor Ots:”Een prima soep, goed van smaak, kleur en structuur; een heerlijke mosterdsoep en een mooie presentatie. We kregen de soep van Jannie als tweede te proeven, de rest viel erbij in het niet.” Appie en Tineke, de andere juryleden, waren het geheel met de voorzitter eens.
IMG-20160522-WA0046
De jury proeft
Jannie Dijkstra was erg blij met haar overwinning. De pannenkoekenbakker/kok van Pannenkoekvilla Hartelust te Elst glunderende van trots.
IMG_4490
Winnares Jannie (r), zusje Thea en jurylid Cor Ots
Voor Jannie naar het geheim van de soep te vragen kreeg WinsumNieuws-verslaggever, erkend smulpaap, de winnende soep te proeven. VERRUKKELIJK!!
Jannie over de soep: “Het geheim zit ‘m in de roux, ik bereid die met het bakvet van de katenspek. Ook de heel dun gesneden stukjes prei fruit ik even lichtjes mee. Het uitgebakken spek en de prei leg ik daarna apart waarna ik soep vanuit de roux opbouw. Vandaag was de mosterdsoep erg goed gelukt. Nee, deze soep staat niet op het menu in de Pannenkoekvilla, daar serveren we een standaard mosterdsoep.”
Een goede winnaar van het WK-mosterdsoep koken. Anna van café J&A vertelde dat er de komende tijd meer van dit soort wedstrijden gehouden zullen worden.
Cookieinstellingen