Inwoner(s) ontevreden over maaibeleid en berenklauwen

Foto: WinsumNieuws

WinsumNieuws publiceerde 15 juni een artikel over het maaibeleid van de gemeente Winsum. Wethouder Blok gaf toen aan dat er in week 24 begonnen zou worden met maaien. Misschien is er wel begonnen, maar het is zeker niet afgemaakt.

Ook besteedde WinsumNieuws aandacht aan de gevaarlijke Berenklauw. Berenklauwen staan o.a. langs de Takkebosserweg, in het z.g. kraaienbosje aan de Meeden, in de Brake 2 bij de brug, in het Potmaarbos en aan de Netlaan.

De Berenklauw is een gevaarlijke plant voor mens en dier.

Vandaag ontving WinsumNieuws onderstaande email van de heer Marten Siegers die hij heeft gezonden aan de gemeente.

Na 4 weken te hebben gewacht (men zou in week 24 beginnen) is tot op heden in de Brake II niet begonnen met het maaien van de bermen en walkanten. Vorige week heeft men aan de overkant (Onderdendamsterweg) 2 stroken weggemaaid maar op bijvoorbeeld de Sien Jensemalaan niets. Vandaag eens even door het dorp gereden om op zoek te gaan naar de maaiploeg maar die zijn nu niet aanwezig in de gemeente. Hier bij het Hoogholtje staan de Berenklauwen tegen het pad aan! Al een paar keer een situatie gezien waarbij het net goedging. Dagelijks komen tientallen scholieren en wandelaars over de brug.

Door het niet maaien/onderhouden van bermen en onkruidbestrijding gaat de leefbaarheid in de wijk sterk achteruit en ik spreek namens de straat! Ook het onbegrijpelijke grasmaaibeleid is tenenkrommend! Hiet gaat noodgedwongen de burger zelf aan het maaien.

Graag heb ik antwoord op de volgende vragen van de Wethouder of de verantwoordelijke ambtenaar:

Hoe vaak worden de walkanten gemaaid en waarom niet vaker. De bewoners hebben overlast van bloeiend gras en de zaden die in alle tuinen en op alle trottoirs terechtkomen?

In welke mate worden die gemaaid. Inclusief of exclusief het riet aan de waterkant?

Wanneer komt de maaiploeg in onze wijk?

Waarom is het grasmaaibeleid zodanig veranderd dat men nu zelf moet maaien om het netjes te houden?

Waarom worden grasgedeelten waarin bollen staan niet gemaaid? (voor het eerst in 10 jaar gebeurt dat niet)

Wat is de gemeente van plan te gaan doen aan de overlast van Berenklauwen?

Wat doet de gemeente aan verzakkingen in het trottoir als gevolg van de mierenplaag in de wijk?

 

Graag verneem ik spoedig uw antwoord

 

Hoogachtend

Marten Siegers

 

Cookieinstellingen