Zwembad De Hoge Vier blijft open, maar….

Foto: De Hoge Vier

In de discussie over zwembad de Hoge Vier lijken “partijen” slecht naar elkaar te luisteren. Tijdens de gemeenteraadsvergadering waar de kaders voor de komende periode worden vastgesteld sprak mevrouw Ans van Ingen namens meer dan 5000 inwoners het college en de raad  toe.

Ans, Mel en Corrie hebben een aantal weken geleden een petitie opgesteld die door de bevolking stevig is omarmd. In de petitie wordt niet alleen opgeroepen om het zwembad in de huidige vorm te behouden, maar er staan meer eisen in:

-behoud speelweide en kiosk,

-behoud van het professionele team dat het zwembad onderhoudt, de kinderen op een verantwoorde wijze lesgeeft, de veiligheid van de zwemmers scherp in de gaten houdt en voor zuiver water zorgt.

Onder al deze punten is dus duizenden keren een handtekening gezet.

Het College heeft niet de intentie om het zwembad te sluiten. Het College wil de organisatie, na aftreden van het huidige bestuur, veranderen en is van mening dat daardoor de drie jaar terug afgesproken bezuinigingen wel gehaald kunnen worden.

De politieke partijen reageerden tijdens de raadsvergadering als volgt;

-VVD: zwembad behouden, vrijwilligers waar mogelijk, professionals waar nodig

-CDA: zwembad blijft open, inzet vrijwilligers waar het kan

-CU: mag niet leiden tot sluiting, organisatorisch anders,

-GemeenteBelangen: zwembad moet blijven, andere inzet van mensen,

-GroenLinks: coöperatie voor het zwembad

-CDW 2.0: sluiting van het zwembad mag niet op het spel komen te staan, heroverweging bezuinigingsbedrag

-PvdA: zwembad niet sluiten, bezuiniging moet doorgaan.

Over het voortbestaan van zwembad De Hoge Vier hoeven de inwoners van Winsum zich dus niet meer zo druk te maken, dat zit wel goed.

Morgenavond zal de heer Jonkman (VVD) namens alle aanwezige partijen een motie indienen.

In de motie willen alle partijen dat het zwembad open blijft, dat er meer met vrijwilligers gewerkt gaat worden en dat er een nieuw bestuur komt. De bezuinigingen blijven van kracht.

Voorbeeld voor de partijen is zwembad “De Griffioen” te Grijpskerk.

Of de overige eisen zullen worden ingewilligd is met deze motie nog niet te zeggen. Wat er gebeurt als zich niet voldoende vrijwilligers aanmelden is onduidelijk.

Cookieinstellingen