Ontdek het vernieuwde Marenland, de moeite waard!

Het studentenleven in Groningen beviel de nu 24-jarige Robbert van Barneveld wel, maar veel en intensief studeren was niet zijn grootste hobby.

Na het zoveelste, mislukte probeersel om een passende studie te vinden vonden de ouders van Robbert het wel welletjes. Ze hadden gezien dat in Winsum camping Marenland te koop stond en bespraken met hun zoon of dat misschien een betere tijdbesteding zou zijn.

Robbert was gelijk laaiend enthousiast, de dagen en nachten na de aanreiking door zijn ouders draaide zijn hoofd overuren, het ene idee was nog mooier dan het andere en na een paar dagen was de gesjeesde student eruit; camping Marenland, dat was echt wat voor hem!!

Ik tref hem vanmiddag op het totaal vernieuwde terras van zijn camping, een enthousiaste, vriendelijke, welbespraakte, jonge ondernemer met prachtige ideeën.

IMG_9999

Nadat hij een bezoeker die aanlegt met zijn Beekmancruiser aan stroom heeft geholpen, vertelt Robbert verder:”Ik heb bij wijnhandel Jos Beeres gewerkt, de baas daar was iemand met altijd leuke ideeën, dacht altijd vooruit, zag nooit beren op de weg, altijd plankgas naar voren, dat wil ik ook.”

“Sorry Cees, moet even wat regelen” en weg is de jonge ondernemer weer.

Ondertussen komt een fluisterboot het haventje inglijden. De kapitein schat zijn kansen om soepel sturend aan te leggen wat verkeerd in en het duurt even tot het “gevaarte” op de goede plaats ligt. Zijn bemanning ziet de lol er wel van in en monsteren opgelucht af.

De volgende bemanning staat al weer te wachten, ze hebben er zin in, hapjes en drankjes gaan aan boord en even later vertrekken ze voor een prachtig bootreisje rond Winsum.

20160726_142502

Robbert is inmiddels weer aangeschoven, we gaan verder, maar niet voordat the boss nog even “Eerst de receptie” naar één van de medewerkers roept. Hij heeft alles on de gaten!

“In januari ben ik samen met een vriend begonnen met opruimen en slopen. Er kwamen een aantal vrienden helpen en al snel kreeg de kantine een ander smoel. Toen het weer het toeliet kwam grondverzetbedrijf Everts om het terras te renoveren. Een architect heeft het ontworpen en het moet een echte blikvanger worden. De aanplant moet wat groeien, maar je kunt hier nu al heerlijk vertoeven.”

IMG_9989

“We blijven nog een paar nachtjes, kan wel hè?” vraagt een vrouw die op haar fiets langs ons rijdt “Het is hier zo mooi, we vermaken ons zo goed hier.”

Robbert glundert en fluistert:”Mooi hè, daar doe je het voor. Als de gasten tevreden zijn is het zo fantastisch werk op zo’n camping. De mensen zijn vrolijk op vakantie en dat maakt mij ook vrolijk. Ik ga ’s avonds bij de wagens en tenten langs en maak even een praatje met de mensen, zo leuk!!”

Enthousiast vertelt Robbert over zijn allereerste gasten, een echtpaar uit Rotterdam kwam in april naar Marenland en verpoosde de hele avond met hem en een vriend aan een tafel. Gewoon gezellig kletsen over de camping, de plannen, de ideeën.

Ondertussen stapt een stel in een kano, zoals altijd is het instappen het moeilijkste, maar als het er uitziet dat het zwemmen wordt in plaats van kanoën steekt medewerker Stefan een helpende hand uit. Even later snijdt de kano door het zacht kabbelende water van het Winsumerdiep, het plonzen van de peddels is het enige geluid dat het stel begeleid.

20160726_143330

Robbert vertelt nog wat dingetjes die op het terras komen, opladers voor mobieltjes, gratis Wifi en een louncheset aan het water.

Hij hoopt dat Winsumers het terras gaan ontdekken. Hij wil wat acties bedenken om de mensen uit het dorp te laten kennis maken met zijn prachtige bedrijf.

Voor een lunch, hapjes en drankjes kan men al terecht, de mogelijkheid om te dineren zit nog in de planning.

Ook wil de jeugdige zakenman proberen om zijn bedrijf in Groningen te promoten. Er wordt op het grasveld tussen het hoofdgebouw en de N361 een omheinde speeltuin gerealiseerd. Kunnen de kids lekker spelen terwijl pa en moe van het terras genieten.

“Kijk” zegt Robbert “mijn Pieterpadlopers komen ook weer thuis.” Veel Pieterpadlopers (Klik hier voor info Pieterpad) hebben op Marenland hun basiskamp en lopen van daar uit gedeeltes van het historische pad.

Het is echt leuk om te zien hoe deze jonge kerel de mensen zijn gasten begroet en hoe enthousiast zij daar op reageren.

Robbert ziet de toekomst helemaal zitten, hoop drukte, een bruisende camping, terrassen vol, een komen en gaan van bootjes en kano’s. Hij wil Winsum daarbij betrekken. Hij koopt producten in Winsum en omgeving, zijn kaas komt van Kleikracht, de noten van Assorti+ en het vlees van Onstaheerd. 

Gasten verwijst hij ook naar deze bedrijven want, zo laat hij een paar keer horen:”Wat goed is voor Winsum, is goed voor mij.”

IMG_9749

Robbert kan van Marenland iets moois maken, hij is gedreven, enthousiast en vriendelijk, een aanwinst voor (ondernemend) Winsum.

 

 

Cookieinstellingen