Rood Zwart Baflo wint strijd van VVT

Rood Zwart Baflo heeft de eerste punten van het seizoen binnen. In eigen huis werd uiteindelijk ruim gewonnen van VVT (Twijzelerheide), maar eenvoudig ging het zeker niet. Het werd een wedstrijd van strijd, met veel overtredingen, schwalbes en irritaties, wat het voetbal niet ten goede kwam. De thuisploeg zal het een rotzorg zijn; de 3 punten zijn binnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gort, was duidelijk dat beide ploegen er voor wilden gaan. Ondanks het warme weer werd er van begin af aan druk gezet op de verdedigingen van beide teams. Waar de gasten dan de lange bal hanteerden, probeerde de thuisploeg de voetballende oplossing te zoeken, dit met enige risico. Zo werd een foutieve pass onderschept door Friso Bos, waarop diens voorzet door Ronald Nauta maar net naast werd geschoten. Dit had 0-1 moeten zijn, het bleef 0-0.  Op de eerste tien minuten na, toen VVT de bovenliggende partij was, waren beide teams aan elkaar gewaagd, waarbij de Bafloërs een paar kansjes kregen. Zo speelde Chris ten Boer na 10 minuten de diepgaande Reinout Geuze in, die alleen voor VVT-doelman Gerrit Hansma geen fout maakte en scoorde. Het doelpunt werd echter op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

IMG_2496
Geuze heeft gescoord, het blijft echter 0-0

Het spel was hierna niet best, mede door de vele overtredingen die er gemaakt werden. Scheidsrechter Gort hield de kaarten lang op zak. Reinout Geuze was de eerste die een prent voorgetoverd zag en laat dat nou net voor niets noemenswaardigs te zijn. Er zouden daarna overigens nog veel kaarten volgen.

Naast de overtredingen en schwalbes over het gehele veld, trapte de scheidsrechter in de 28ste minuut in een prachtige val en daarbij horende schreeuw van Melvin Folkerts. Dit was in het strafschopgebied van VVT, waarop de bal op de stip verdween. Nico de vries nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk raak, 1-0.

Na de 1-0 probeerde VVT snel de achterstand weg te werken. Snel werden de snelle spitsen gezocht, maar verder dan halve kansjes kwamen de gasten niet meer. Doelman Rick Folkerts moest slechts één keer gestrekt naar de bovenhoek om erger te voorkomen.

Folkerts brengt redding
Rick Folkerts brengt redding

Waar iedereen op het rustsignaal van de leidsman zat te wachten, was het Rood Zwart Baflo dat toesloeg. Met een prachtige steekpass stuurde Geuze de snelle Justin van Solkema weg op rechts. De pas 16-jarige trok op snelheid door naar de achterlijn om vervolgens met een strakke voorzet de bal weer bij de meegesnelde Geuze voor het doel te bezorgen. De geheel vrijstaande Geuze had daarop geen probleem om de score te verdubbelen, 2-0.

Na de thee kwam de thuisploeg niet echt meer in gevaar. Het bleef vervelend op het veld, maar ook langs de lijn kwamen de reacties op het spel. Scheidsrechter Gort beantwoorde de vraag om kaarten van VVT-kant. Het waren echter de Friezen die zelf de meeste kaarten ontvingen.

Dom

De kaarten waren ‘domme’ kaarten. Vooral voor zeuren om kaarten en commentaar op de leiding. Maar de allerdomste op het veld was Bafloër Stefan Kruizenga. De verdediger kreeg in de 65ste minuut samen met Sipke Gaatze de Bruin van VVT een gele kaart voor geouwehoer. Negen minuten later maakte Kruizenga een overtreding, waarop hij direct ook nog eens de snelle spelhervatting van de Friezen verhindert. Tweede gele, dus rode kaart.

Toen Kruizenga buiten de omheining was, nam Menno Waasdorp plaats achter de bal. De indraaiende bal verdween over alles en iedereen heen, maar net naast het doel van goalie Folkerts, die opgelucht z’n medespelers aankeek.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. Rood Zwart Baflo, met tien man, werkte hard om de 2-0 over de streep te trekken en VVT ontbrak het aan kracht en vernuft om er nog een puntje uit te slepen.

Gouden Rick

RZB-trainer Marcel Schaap bracht in de 81ste minuut Rick Danhof binnen de lijnen voor Reinout Geuze. Het ‘fris bloed’ bleek een gouden greep. In de 84ste minuut werd een hoog ingebrachte bal van Melvin Folkerts voorbij de tweede paal door Dennis Tromp prima met het hoofd teruggelegd op Danhof, die met zijn eerste balcontact direct succesvol was, 3-0.

Rick is blij, Mischa Meinema met hem

De wedstrijd was definitief op slot gegooid en het Bafloër publiek was er nu ook gerust op dat de drie punten in Baflo zouden blijven. Nadat scheidsrechter Gort nog wat ‘domme’ jongens een gele prent had getoond, vond hij het even na half 5 wel genoeg.

Niet slim
Niet slim
Voor veel publiek had het al weer eerder afgelopen mogen zijn. Supporters en ‘kenners’ gaven aan naar een vervelende wedstrijd te hebben gekeken; veel strijd, maar geen voetbal.