Winsumer Glazenhuis maakt goede doel bekend

Foto: Archief WinsumNieuws

 

Het Winsumer Glazenhuis heeft in 2016, tijdens een extra feestelijke 5e editie, zwembad de Hoge Vier als goede doel. Het zwembad is de laatste tijd vanwege noodzakelijke bezuinigingen vaak in het nieuws geweest en gebleken is dat de Winsumer bevolking erg betrokken is bij het zwembad. Winsum wil de Hoge Vier en het Winsumer Glazenhuis gaat daaraan een eerste bijdrage leveren met als motto:

Winsum laat de Hoge Vier niet zwemmen, de Hoge Vier Winsum wel!

 

2

Het Winsumer Glazenhuis is ooit opgezet naar voorbeeld van het 3FM Glazenhuis met als grootste verschil dat zij zich inzetten voor een lokaal goed doel, dichtbij huis dus. Daartoe organiseert het Winsumer Glazenhuis tussen de kerstdagen en oud en nieuw verbindende en gezellige activiteiten voor alle inwoners jong en oud. Vanzelfsprekend draait een team DJ’s gesponsorde verzoekplaten waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De uitzendingen zijn in en rond Winsum  te beluisteren via 105.6FM. Wereldwijd zijn de uitzendingen te volgen via www.winsumerglazenhuis.nl.

De gerealiseerde opbrengst van het Glazenhuis zal ten goede komen aan energie besparende maatregelen ten behoeve van het zwembad. Hierbij wordt gedacht aan de aanschaf van zonnepanelen. Dat zal duurzaam van gunstige invloed zijn op de exploitatie kosten. Daarnaast zal worden getracht door middel van commercials en van acties meer zwembad abonnementen te verkopen en een groter aantal met name ouderen te motiveren vanaf 2017 de gang naar het zwembad te maken.

Het Winsumer Glazenhuis is van mening dat het hebben van een zwembad in Winsum een belangrijk onderdeel is van de leefbaarheid in het dorp. Zij zien het zwembad als een belangrijke maatschappelijke voorziening. Er wordt zwemles gegeven, een absolute noodzaak voor kinderen die opgroeien in een waterrijke omgeving. Zwemmen is een gezonde, vaak ontspannende bezigheid, goed voor iedereen.

Het Winsumer Glazenhuis zal met betrekking tot het motiveren tot en  het organiseren van evenementen en inzamelingsacties samenwerken met de onlangs door enigszins bezorgde Winsumer burgers opgerichte “Coöperatie de Toekomst”. Zij hadden richting het gemeente bestuur al aangegeven mee te willen denken en zich te willen inzetten inzake de verdere exploitatie van de Hoge Vier. Samenwerken is prachtig en het Winsumer Glazenhuis verheugt zich hier dan ook zeer op.

Vanaf vandaag zullen er weer diverse oproepen gedaan worden om sponsor en geld inzameling acties op touw te zetten. Ook dit jaar is het de verwachting dat er rondom het Winsumer Glazenhuis een bomvolle activiteiten agenda zal ontstaan. Via de website www.winsumerglazenhuis.nl, de facebookpagina’s van het Winsumer Glazenhuis en Coöperatie de Toekomst, Winsum Nieuws en het twitteraccount van het WGH kan de voortgang worden gevolgd. Bij deze roept Het Winsumer Glazenhuis scholen, verenigingen, ondernemers, buurten, boeren, burgers, buitenlui, etc. op om activiteiten t.b.v.  zwembad de Hoge Vier te organiseren.

Het Winsumer Glazenhuis wordt georganiseerd op 28, 29 en 30 December.

glazenhuis

Reacties