Huisdierenshow Terra Winsum

Foto: WinsumNieuws

De Huisdierenshow van Terra Winsum is ieder jaar weer een groot succes. Eén van de favoriete onderdelen is de mobiele fruitpers.

Ook dit jaar kun je weer sap laten persen van eigen meegebrachte appels en peren. De Welsumse sapmobiel zal op 12 oktober de gehele dag aanwezig zijn op het schoolplein van Terra Winsum aan de Onderdendamsterweg tijdens de Huisdierenshow.

HDS2013 010 mobiele sappers
De Welsumse sapmobiel draait overuren

Vanaf  75 kg, dat zijn ongeveer 4 volle kisten, kunnen bezoekers appels en/of peren laten persen. Afhankelijk van het ras en de kwaliteit kan er een sapopbrengst tot 70% gehaald worden. Het fruit wordt door deze machine gewassen, geperst, gepasteuriseerd en afgevuld in 5 liter pakken. Het sap is ongeopend  2 jaar houdbaar en een geopend pak sap is in de koeling twee maanden houdbaar. Per liter sap betaalt men één euro. Om teleurstellingen te voorkomen is opgave vooraf wel noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven bij docent Mirjam de Wit, via een mail naar [email protected] of telefonisch via 0595-447070. Hierbij geldt vol is vol!

Naast de mobiele fruitpers is er 12 oktober nog veel meer te zien en te beleven tijdens de 31e Huisdierenshow. Natuurlijk kunnen leerlingen hun huisdier mee naar school nemen. De dieren worden gekeurd door echte keurmeesters en vervolgens tentoongesteld aan het publiek. Leerlingen kunnen met hun hond een gehoorzaamheidsparcours afleggen. Of met hun paard of pony meedoen aan een dressuurproef of springwedstrijd. Daarnaast zijn er demonstraties voltige en vrijheidsdressuur.

Het technieklokaal is ingericht als “Legoland”. Naast tentoongestelde bouwwerken krijgen bezoekers ook zelf de kans om te bouwen. Er is weer een groene markt met verschillende informatiestands, diverse workshops voor het publiek en voor de liefhebber een demonstratie met proeverij in het koken van producten uit de natuur. Ook is er een roofvogeldemonstratie en leerlingen kunnen hun behendigheid op een minikraan met elkaar meten. Kortom, een dag die bol staat van activiteiten en die je niet mag missen.

Woensdag, 12 oktober, van 10.00 tot 18.00 uur is iedereen dus welkom bij Terra Winsum, locatie Onderdendamsterweg.

De entree is gratis !

Cookieinstellingen