Huisarts Louis Gussenhoven nam afscheid

Foto: Contactblad A-S-W

Vrijdagmiddag 30 september nam Louis Gussenhoven, i.v.m. de praktijkbeëindiging, afscheid als huisarts van Sauwerd, Adorp en Wetsinge.  In Ubbegaheem, naast zijn praktijk, heerste een feestelijke stemming met Zazou Swing op de achtergrond. Er kwamen veel mensen afscheid nemen van de sympathieke geneesheer.

Gussenhoven bedankte de aanwezigen op geheel eigen wijze via contactblad Adorp-Sauwerd-Wetsinge. Hoe hij dat deed leest u hier:

Een heerlijk gevarieerd en prachtig representatief patiënten-volkje stroomt bij me langs, met allerhande blijken van waardering en bedankjes in soorten en maten die mij allemaal deugd doen, veel deugd.

Alle knuffels en zoenen, de lieve woorden, de prachtige bloemen, de leukste T-shirts, CD’s van eigen productie, de kunst, de boeken en de bonnen en heel veel drank en ander lekkers.

Dan hadden mijn lieve assistentes ook nog kans gezien om, via een stiekeme bijlage bij die “Foto met Uitnodiging”, ruim 200 persoonlijke afscheidsboodschappen van mijn patiënten te verzamelen. En die bundel is zó prachtig, wat ben ik toch een geluksvogel.

Jullie allemaal heel hartelijk bedankt voor zo’n warm afscheid. Speciaal ook aan alle kinderen.

Akkoord, ik zeg nog één keer sorry voor het soms uitlopen van het spreekuur, maar heel schuldig hoef ik me daar, dankzij Ruth’s lieve liedje, gelukkig niet over te voelen.

Tot slot heb ik voor jullie deze keer géén one-liner maar een citaat. Het heeft mij in deze fase erg aangesproken. Uit “Stoner” van John Williams, het tweede deel: “Ik heb een goed leven. Ik was bezig met datgene waar ik mee bezig wilde zijn, met enige aanleg ervoor en een zeker inzicht in het belang van mijn taak. Ik was getuige van waarden die belangrijk zijn. ’n Vak in de goede en eerzame zin van het woord. Mijn vak gaf me een bepaald soort identiteit en maakte me tot wat ik was. Het gaat om liefde voor de zaak, als je ergens van houdt ga je het begrijpen.”

Ik wens mijn knappe en dappere opvolger, dokter Hamid Riazi, veel betrokkenheid, enthousiasme én geduld in zijn praktijk, en daarnaast een stabiel en gelukkig gezinsleven met Mitra, Sara en Daniël.

 

Met vriendelijke groet

en tot ziens allemaal,

Louis Gussenhoven, huisarts n.p

(n.p. = niet praktiserend)

 

Bron: Contactblad Adorp Sauwerd Wetsinge 

Cookieinstellingen