Tweede informatiebijeenkomst over plan Munster

Foto: Gemeente Winsum

Wie meer wil weten over de gasloze nieuwe wijk ‘Munster’ in Winsum, kan dinsdag 1 november terecht op de tweede informatiebijeenkomst over dit plan. Er zijn beelden te zien van het duurzame, waterrijke en groene Munster, deskundigen beantwoorden vragen en men kan de presentatie van het plan bekijken. Geïnteresseerden kunnen hun naam en e-mailadres achterlaten om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond Munster.

Mensen kunnen op de informatiebijeenkomst binnenlopen in de raadzaal van het gemeentehuis, tussen 16.00 en 20.00 uur.

Energiezuinig

Wonen zonder gasaansluiting in een groene waterrijke omgeving, dat kan straks aan de oostzijde van Winsum in de wijk ‘Munster’. De nieuwe wijk biedt plaats aan 150 energiezuinige, op termijn energieneutrale woningen. Onderzocht wordt welke duurzame maatregelen er in de wijk kunnen worden ingezet.

Water en groen

 De 150 woningen van Munster worden gerealiseerd in drie fasen van 50 woningen. In de wijk komt veel natuurlijk groen met  een geleidelijke overgang tussen tuinen en openbare ruimte. Kavels krijgen een gemiddelde prijs van 150 euro per vierkante meter exclusief BTW. De meeste woningen komen te liggen aan vaarwater dat in verbinding staat met het Winsumerdiep. Grenzend aan de wijk komt een parkachtig recreatiegebied, het Munsterveld, dat samen met omwonenden is ontwikkeld.

Meer informatie over Munster.

Cookieinstellingen