Kinderen obs Noordewier ontwikkelen geweldige app

Foto: OBS Noordewier

Van obs Noordewier heeft groep 7/8 meegedaan aan de prijsvraag: Wat zou je doen met 5G?  Deze prijsvraag was uitgezet door de mensen van 5Groningen i.v.m. met de Let’s Gro-dagen die deze week in onze provincie plaatsvinden.

De kinderen van de school hebben een zelf onderhoudende moestuin ontwikkeld.

nw-goed

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

“Op obs Noordewier hebben wij een moestuin, maar omdat wij niet altijd op school zijn en ook best regelmatig vakantie hebben gaat het vaak mis met onze moestuin. Het is te nat of te droog of groentes zijn verrot omdat het vakantie was.” 

Wat kun je met jullie uitvinding?

“Via een app op je telefoon krijg je een bericht binnen waarop staat wat er in je moestuin moet gebeuren. Bijv. de wortelen zijn klaar en kunnen worden geoogst.

Of je prei heeft water nodig. Dan kun je via de app je moestuin water gegeven via ons ‘computergestuurde op zonne- panelen werkende irrigatiesysteem’.

We vangen water op in de regenton, dit water wordt via een irrigatiesysteem naar de moestuin gepompt en kan na een druk op onze app gaan vloeien over de aangegeven groente. Uiteraard werken wij energie zuinig en heeft onze moestuin zonnepanelen. Deze draaien mee met de zon, zodat ze alle energie opvangen wat maar mogelijk is.”

 Hoe gaat het nu verder?

“Er zijn 3 scholen uit de provincie Groningen naar de volgende ronde. Hiervan zijn wij er één. De winnaar wordt bekend gemaakt komende vrijdag in Loppersum in het Gemeentehuis om 14.00 uur tot 15.30 uur.

De kinderen van deze 3 scholen presenteren eerst nog hun idee en daarna wordt er besloten wie er de eerste prijs heeft gewonnen. De prijs bestaan uit Little bits ter waarde € 2500,-, de andere 2 scholen krijgen ook een doos little bits.”

 

 

Cookieinstellingen