Verkeerscarrousel bij Terra Winsum Praktijkonderwijs

Vrijdag 11 november is de verkeerscarrousel te gast bij Terra Winsum Praktijkonderwijs. Tijdens de uitvoering van de Verkeerscarrousel doorlopen de leerlingen diverse ‘workshops’. In deze workshops worden de leerlingen zich bewuster van verschillende verkeersveiligheidsthema’s.

In de lessen van de Verkeerscarrousel wordt de volgende filosofie toegepast: Geen enkele leerling wordt aangesproken op slecht gedrag. Niemand wordt op de vingers getikt. Door de leerlingen positief te benaderen, hen tijdens de lessen ervaring op te laten doen, hen kennis en inzicht te verschaffen, zullen ze eerder geneigd zijn over hun verkeersgedrag na te denken en hun gedrag te veranderen.

De lesmodules uit de verkeerscarrousel kenmerken zich door leer- en doemomenten met behulp van moderne leermiddelen. Zo worden doen en luisteren op een didactisch verantwoorde wijze afgewisseld.

Tijdens de verkeerscarrousel kunnen de volgende workshops worden doorlopen:
Alcohol en verkeer gaan niet samen
Hoe kom je uit een auto als die op de kop ligt?
De dode hoek
De veilige fiets
Ervaar de invloed van snelheid in het verkeer op je reactievermogen
Zichtbaarheid op de fiets
Tekstberichten sturen vanaf je fiets: Je fietst in een virtuele omgeving en krijgt vervolgens de opdracht om een tekstbericht te versturen. Doe dit maar eens zonder brokken te maken, laat maar eens zien!

Cookieinstellingen