Intocht Sinterklaas Adorp – Sauwerd

Foto: Auwert Postmus

Op zaterdag 19 november zal Sinterklaas zoals elk jaar weer op bezoek komen in Sauwerd en Adorp. Dit jaar zal de intocht er echter anders uit zien dan andere jaren. Sinterklaas begint deze keer namelijk in Adorp, en zal aan het einde van de dag, als het al een beetje schemerig begint te worden, de haven van Sauwerd binnen varen.

Adorp

Voordat Sinterklaas in Sauwerd komt, zal de stoomboot een tussenstop maken in Adorp. Sinterklaas en de Pieten zullen om 13.00 uur aankomen bij de Torenweg/Wierumerschouwsterweg. 

Hier zal vanaf 12:45 uur de Muziekvereniging Adorp aanwezig zijn om de stemming er in te brengen. Vervolgens zal de rondgang door het dorp plaatsvinden in de open auto. Wij en de Sint stellen feestelijke belangstelling van de bewoners langs de route erg op prijs.

De route is als volgt: Wierumerschouwsterweg – Molenweg – Wethouder D. Kruijerlaan – De Spruit – De Stelling – De Omloop – Onder de Wieken – Spoorlaan – Torenweg – Atharpe.

Na de rondgang zal er een programma in Atharpe zijn, waar we zullen gaan zingen, dansen en plezier maken. Dit onder begeleiding van de Groninger zanger Alje van Bolhuis.

Sauwerd 

Omdat Sinterklaas het zo erg druk heeft zal hij pas aan het einde  van de middag, rond 16.00 uur, als het al een beetje schemerig  begint te worden, de haven van Sauwerd binnenvaren.  Hij hoopt dat alle lichtjes en lampionnen in de haven voor een prachtige sfeer zullen zorgen. 

Er zal een heuse Pietenband op het gezelschap staan te wachten. 

Na het welkomstwoord door de burgemeester, zal de rondgang  door Sauwerd plaatsvinden.  

De route is dit jaar als volgt: Singelweg – Burchtweg – Schuttersweg – Oude Kerkstraat – Hoogpad – Tuinbouwstraat – Schoolstraat – Kerkstraat – Oude Winsumerstraatweg – Oosterstraat – Lindenlaan – Berkenlaan – Wilgenlaan – Stationsstraat – Plantsoenweg – Burchtweg. 

Wij  willen  de  omwonenden  van  deze  route  vragen  hun  tuin/stoepje  te  verlichten  met  kaarsjes, lampjes  en/of  andere  versiering.  Daarnaast  vragen  we  de  kinderen  om  een  lampion  mee  te nemen. Wat zal dat de rondgang een magisch tintje geven! 

Na de rondgang zal er een programma in Ubbegaheem  zijn, waar we gaan zingen, dansen en plezier maken. Na het samenzijn in Ubbegaheem, vertrekken Sinterklaas en zijn medewerkers.

Cookieinstellingen