Frans Nooren is het helemaal zat, strandje Garnwerd aan Zee dicht

Foto: Auwert Postmus

Ondernemer Frans Nooren van recreatiecentrum Garnwerd aan Zee is het geneuzel van de bewoners van de Akkerstraat helemaal zat. Het gedoe om het ‘strandje’ leek voorbij, maar de tegenstanders weten niet van ophouden. De heer Nooren wil en kan er geen energie meer insteken en geeft zich over, het is genoeg geweest.

De geplaagde ondernemer stuurde WinsumNieuws de volgende brief:

Strandje ‘Garnwerd’ nu definitief weg!

Leugenachtige aantijgingen door 5 bewoners naar aanloop van het door hun aangespannen proces op 6 december 2016 bij de Raad van State tegen de Gemeente Winsum heeft Garnwerd aan Zee definitief besloten het strandje te sluiten en de bestemming eraf te laten halen.

Het vijftal aan de Akkerstraat genaamd: Mulder, Van der Veen, Van Dijk, Hanenburg en Brouwer zijn te ver gegaan. 

De huur bij de provincie wordt opgezegd want een deel van het strandje was provinciale grond en moest flink voor betaald worden.

Nieuwe trampolines waren deze zomer in gebruik en het onderhoud en alles wat schoongehouden moest worden werd kosteloos door Garnwerd aan Zee gedaan. Bezoekers mochten tevens ook zelf eten en drinken meenemen, het was vooral aan sociaal gebeuren.

Saignant detail: de kinderen van de ‘klagers’ kwamen er ook.

Eindeloze gesprekken met de ‘import klagers’ en professor Elzinga over de camping (detail: 6 caravans) waarin ik ze uiteindelijk hun zin gegeven heb door deze weg te doen, begonnen nadien opnieuw te klagen over het strandje. (ik was het zat, spuugzat, sinds 2008 kwamen de eerste klaagbrieven al binnen. We zijn nu 8 jaar verder).

Mooie initiatieven worden kapot gemaakt en de klagers denken alleen maar aan zichzelf.

Er is nooit maar dan ook nooit geluidsoverlast geweest, talloze keren gemeten en 4 dure officiële geluidsonderzoeken hebben dit uitgewezen. Het gemeten geluid was zelfs ver onder de norm, andere dichtstbijzijnde bewoners klagen nooit.

Leugenachtige citaten in de aanklacht bij de Raad van State hebben mij dus doen besluiten met het strandje te stoppen.

Citaat 1: ‘Ik heb een recreatieplas aangelegd’ (waar moet dat dan zijn?, heb ik het Reitdiep gegraven ofzo?).

Citaat 2: ‘Massaal bezoek uit de stad en provincie’ (onzin verhaal, ze kwamen uit Garnwerd en omstreken).

Citaat 3: ‘Honderden toeristen’ (gemene overdrijving, onzin helemaal niet waar).

Citaat 4: ‘Onveiligheid’(hoe onveilig? Suggereren).

Citaat 5: ‘Grote overlast’ (complete leugen, er is nooit overlast geweest).

Ook oud wethouder Hoeksema hebben ze veel overlast bezorgd (denk ik) en is afgetreden.

Import klagers hebben het alleen maar over procedure fouten van de Gemeente Winsum, niet dat er iets moois van de grond is gekomen. (nemen zelf nooit initiatieven) Het algemeen belang is bij hun niet aan de orde, alleen eigen egoïsme.

Iedereen die ik spreek uit het dorp was heel blij mee met het strandje, wij verzorgden alles en namen alle kosten voor onze rekening.

De provincie wilde liever niet dat er bij de brug gezwommen werd, dit uit veiligheid dat de kinderen niet overvaren werden. Daardoor werd er een vergunning verstrekt voor een strandje.

Door een procedure fout van mij naar de Gemeente Winsum werd ik terug gefloten, uiteindelijk keurt de Gemeenteraad alles goed en dacht: ‘ he he na 8 jaar is alles eindelijk voorbij’.

En nu weer DEZE nieuwe aantijgingen en de Gemeente maar weer aanklagen! Die moet het zo onderhand ook wel zat zijn.

Ik doe niets meer!

Al deze heisa voor een paar zomerse maanden of beter gezegd dagen en dan op het matje moeten komen bij de Raad van State voor hun? Nu niet, nooit niet!

Zelf ondernemen ze niets, alleen maar commentaar op alles maar het zou bij hun nooit ophouden. Wel betreur ik het voor de kinderen dat de importklagers hun dit niet gunnen.

Het restaurant loopt heel goed met vele tevreden gasten, dit doet mij goed. Daar ga ik graag verder mee!

Frans Nooren

Garnwerd aan Zee

Cookieinstellingen