Protest tegen onveiligheid Onderdendamsterweg 

Feestje om weg waar doden kunnen vallen niet gepast.

Al in 2009 werd er besloten om de Onderdendamsterweg en omgeving veiliger te maken voor alle weggebruikers, maar met name voor fietsers en voetgangers. N.a.v. de voltooiing van de jarenlange voorbereidingen en uiteindelijke werkzaamheden werd afgelopen vrijdag op het voorterrein van winkelcentrum Obergon een bescheiden feestje gehouden. (Lees artikel)

Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk, wethouder Harmannus Blok, Ernst van Aagten, sectormanager Waterbedrijf Groningen en bewoner en meedenker van het eerste uur Henk van der Veen openden ter gelegenheid van de herinrichting een watertappunt.

ard_9537
Klein feestje

Op social media zijn, ondanks de (vermeende) verbeteringen, vaak heel veel mensen ontevreden over, met name de verkeersveiligheid. Vooral mensen met schoolgaande kinderen staan dagelijks meerdere malen doodsangsten uit wanneer de kids de Onderdendamsterweg moeten oversteken. 

Nu de verkeersdrukte door de vernieuwde Albert Heijn en andere winkels in het winkelcentrum Obergon zichtbaar toegenomen is, worden de zorgen en angsten alleen maar groter.

ard_9517
Peter Waterdrinker

Er was afgelopen vrijdag één man, die door stil protest, de verkeersonveiligheid onder de aandacht van de bestuurders wilde brengen; Peter Waterdrinker. 

ard_9535

Een pamflet omhoog houdend stond hij op gepaste afstand naar de bijeenkomst te kijken. Pas toen wethouder Blok hem opmerkte kwam hij dichterbij, overhandigde de wethouder een pamflet en stond onze verslaggever te woord.

ard_9541

Hieronder kun je het vraaggesprek beluisteren.

Cookieinstellingen