Overige clubs gemeente Winsum

Rood Zwart Baflo en SIOS gingen in 5B allebei onderuit in eigen huis. De Bafloërs verloren met 0-1 van OKVC uit Oldehove, de Sauwerders met maar liefst 1-5 van De Sweach (Beetsterzwaag). vv Winsum (za) ging op bezoek bij koploper HZVV, terwijl Ezinge afreisde naar ‘Velo’, de club die in 1934 de landsbeker won door Feijenoord met 3-2 te verslaan. vv Winsum (zo) moest thuis aantreden tegen THOR.

HZVV – vv WINSUM (za)

aaa-vv-winsum

Tachtig procent balbezit hebben en goede kansen creëren is niet altijd het recept voor een overwinning. Dat ondervond HZVV, koploper van de eerste klasse E, op eigen veld tegen vv Winsum. Sterker nog, de Hoogeveners moesten in de laatste tien minuten van een 0-2 achterstand terugkomen om uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen.

Terwijl HZVV diep in de eerste helft door de handbalverdediging van de Groningse middenmoter probeerde te komen, was het aan de andere kant raak. Stan Ypenburg maakte een overtreding in het strafschopgebied op Wouter Bloem en Niels van Dalen benutte de toegekende strafschop. HZVV bleef jagen op een doelpunt, maar kwam een kwartier voor tijd op een 0-2 achterstand door een klutsgoal van Wouter Bloem.

Met een afstandsschot in de kruising zorgde Arjan Akkerman direct voor de aansluitingstreffer, waarna Rick Broek met een kopbal voor de 2-2 zorgde. HZVV had ook nog kansen op de overwinning, maar de goed keepende vv Winsum-doelman Germen Bouwman wist zijn doel verder schoon te houden.

Het betekende alweer het 6de gelijkspel voor de Winsumers.

Vooraf had coach Bos zeker voor dat puntje getekend, maar zal het achteraf toch als twee punten verlies zien.

Zaterdag reist vv Winsum weer af naar het Drenthe, waar het aantreedt in de beker tegen zondag eersteklasser Nieuw-Buinen.

VELOCITAS 1897 – VV EZINGE

logo_klein_400x400-gif

Ezinge kwam met lege handen terug bij het clubgebouw in Feerwerd. In Stadspark verloor het team van trainer Argus van Velocitas 1897. De Stadjers wonnen met 3-2. Ezinge kwam na 26 minuten op achterstand, maar twee minuten later maakte Jasper Dijkstra gelijk. Dit leek ook de ruststand te worden, maar ‘Velo’ sloeg in de 45ste minuut nogmaals toe, 2-1. Een domper voor Ezinge, dat halverwege de tweede helft nog een tegentreffer kreeg te incasseren. In de 85ste minuut bracht Ewart Gerritsen de spanning nog terug, maar daar bleef het bij. Het betekende alweer de achtste nederlaag van dit seizoen. Over twee weken komt het puntloze Jistrum op bezoek in Feerwerd. Wellicht dat Ezinge dan 3 punten kan toevoegen aan de huidige 6.

vv WINSUM (zo) – THOR

Het team van trainer Willem Kluin moest zondag aantreden tegen THOR uit het Friese Lippenhuizen. De Winsumers startten goed en kwamen dan ook al in 12de minuut op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Erik Magnin.  Hierna ging het snel mis en wisten de gasten de achterstand nog voor rust om te buigen in een 1-4 voorsprong. Na de thee scoorden de Friezen slechts twee keer, mede door goed keeperswerk van Marko Stoepker.

Goede Tijden, Slechte Tijden

Na deze 5de nederlaag op rij is vv Winsum afgezakt naar plaats 10, terwijl de ploeg van coach Kluin na 4 wedstrijden nog medekoploper was.

Marko Stoepker Foto: Sterkenburg Media
Marko Stoepker                     Foto: Sterkenburg Media