DORCAS-winkel in Winsum

Foto: dorcas.nl

Dorcas heeft het voornemen om in het komend voorjaar in Winsum een Dorcas-winkel te starten.

Een Dorcas-winkel is een kringloopwinkel die volledig wordt gerund door vrijwilligers. Elke winkel wordt geleid door een bestuur. De opbrengst van de winkels gaat naar de projecten van Dorcas in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In totaal zijn er al 29 Dorcas-winkels in Nederland. De Dorcas-winkel in Winsum zal dan de 30e zijn en de allereerste in de Provincie Groningen!

Dorcas is een ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 35 jaar omziet naar armen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dit doen ze door samen met lokale organisaties en kerken projecten uit te voeren op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Voor de werkzaamheden in de nieuwe winkel in Winsum is de organisatie op zoek naar  enthousiaste vrijwilligers die zich enkele dagen of dagdelen per week of maand zouden willen inzetten.

Er is inmiddels een geschikt pand op Het Aanleg in Winsum gevonden, welke de organisatie graag zou willen huren.

Er wordt een voorlichtingsavond gehouden op donderdag 15 december in het gebouw de Poort, Borgweg 36, te Winsum. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee. Van 20.00 tot 21.00 wordt er meer verteld over de plannen en de mogelijkheden.

 

 

Cookieinstellingen