Kerstfeest op obs De 9 Wieken

Foto: Tina Lantink

Sinds afgelopen zomer is obs De 9 Wieken sleutelbewaarder van de Obergumer kerk. Als je de sleutel hebt van zo’n prachtige locatie dan heb je daarmee ook een unieke locatie om het jaarlijkse kerstconcert te geven.

Donderdagavond was de kerk dan ook prachtig aangekleed door leden van de ouderraad. Kaarsjes brandden op het pad naar de kerk, lichtjes in de kerk, doeken en dennentakken kleedden de kerk verder aan en de geur van glühwein vulde de kerk.

Al zingend kwamen de kinderen in optocht gelopen van school aan in een bomvolle kerk. Hier werd vervolgens een prachtig concert gegeven. Onder begeleiding van piano, gitaar en zelfs viool werden door de kinderen liedjes gezongen. Oude klassiekers als Jingle bells maar ook een stoere kerstrap en een hele mooie kerstvertolking van een lied van Ede Staal met de tekst: “Het is een heerlijk kerstfeest zo, hier met z’n allen bij elkaar”. En dat was het!

Een ontzettend sfeervolle avond waarna  de kinderen weer met z’n allen terug naar school liepen, terwijl de ouders bij de kerk nog een glas glühwein aangeboden kregen.

Vrijdagmorgen hebben de kinderen nog een gezellig kerstontbijt op school gehad, waarna iedereen vertrok om te gaan genieten van een welverdiende kerstvakantie.

                                                         (Foto’s: Tina Lantink)

Donatie

Tijdens het kerstconcert zijn de ouders en overig bezoekers gevraagd om een vrijwillige bijdrage voor het Winsumer Glazenhuis, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van zwembad De Hoge Vier is. Dit heeft een heel mooi bedrag opgeleverd. Tijdens de actie van Het Glazenhuis de komende week zal dit bedrag overhandigd worden.

Fijne kerst allemaal!

Cookieinstellingen