Dorpstafel Adorp in dorpshuis Artharpe

De eerste dorpstafel in het nieuwe jaar 2017 vond plaats op vrijdag 6 januari.

Door de besturen van het dorpshuis en de vereniging dorpsbelangen was het college van burgemeester en wethouders van Winsum uitgenodigd om aan de maaltijd deel te nemen. Echter door de vele verplichtingen van de collegeleden in het net begonnen nieuwe jaar bleek dat niet te kunnen en koos wethouder Bert Westerink de dorpstafel.

Kok Ingrid Slierings had op het menu gevulde tomaten met geitenkaas als voorgerecht en een zuurkoolschotel uit de Elzas met worst als hoofdgerecht. Voor de niet-liefhebbers van zuurkool (waaronder uw verslaggever) was er een overheerlijke stamppot boerenkool (met worst).

De dorpstafel is een initiatief van Ingrid en draait een aantal jaren met succes. In principe wordt iedere vrijdag een maaltijd geserveerd. Vrijwilligers helpen in de keuken, zorgen voor het rondbrengen van de maaltijd, schenken drankjes in enz. De menu’s worden o.a. vermeld op de website van Adorp: http://www.adorp.com/dorpshuisnieuws.

Voor € 8,50 wordt een 2-gangen menu aangeboden; basisschoolkinderen € 5 (excl. drankjes). Vanaf half zes bent u welkom, rond zes uur wordt de eerste gang geserveerd. De sfeer is ongedwongen, u kunt uw eigen plaats uitzoeken, aanschuiven mag, maar hoeft niet, voor grotere groepen houden wij een tafel vrij. Graag aanmelden t/m woensdag bij Agnes: [email protected] of bel 0620299063.

 

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

Cookieinstellingen