“Onze” Oehoe gaat langzaam vooruit

Foto: Fauna Visie Wildcare

WinsumNieuws ontving van Pim Lollinga van Stichting faunavisie een bericht over “onze” Oehoe. We weten dat veel mensen begaan zijn met het lot van het mooie dier en plaatsen daarom het bericht hieronder. We zijn er van overtuigd dat het dier in goede handen is bij Pim c.s. en gaan binnenkort graag eens kijken en luisteren wat er allemaal in Westernieland gebeurt.
Pim Lollinga:
“De Oehoe vrouw was/is er slecht aan toe, bij binnenkomst was ze gewond, zwak en stervende.
Oehoes kunnen wel 50 jaar oud worden en hebben een traag genezingsproces vergelijkbaar met mensen. De vogel heeft na een infuus voedsel geforceerd gekregen (kuikens en reevlees) en dagelijks medicijnen waardoor ze langzaam opkikkerde. Ze heeft een zware hersenschudding en hersenletsel opgelopen door de aanrijding en heeft nog neurologische verschijnselen, zo kan ze nog niet goed staan en zelf eten oppakken.
De oogbeschadigingen door de kraaien en eksters veroorzaakt, zijn inmiddels genezen maar haar pupillen reageren nog niet goed op licht en donker (hersenschudding).
Iedere dag zien we kleine verbeteringen en ze gaat dus zeer langzaam vooruit, we hopen dat ze weer helemaal gaat herstellen. Het lijkt of ze begrijpt dat we haar helpen en is zeer vriendelijk naar ons en geniet intens van het kroelen tijdens het voeren en verzorgen. Het kan nog weken duren voor ze weer mobiel is, tot dan blijven we haar verzorgen.
We weten inmiddels dat de vogel niet is ,,ontsnapt,, maar is weggevlogen omdat iemand het gaas van haar verblijf heeft weggeknipt.”

Cookieinstellingen