Besluiten van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

Foto: gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 21 maart 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer R.J. Bolt

Wethouder de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Vaststellen meerjarenbegroting en inversteringsplan I&A-BMW 2017 e.v.

Het college stelt de meerjarenbegroting en het investeringsplan van de afdeling Informatisering & Automatisering Bedum, De Marne en Winsum vast. In het investeringsplan is aangegeven welke investeringen en uitbreidingen noodzakelijk zijn om de continuïteit van de voorzieningen te waarborgen. Ook zijn er een aantal investeringen noodzakelijk om de onlangs opgerichte uitvoeringsorganisatie Werkplein Ability te faciliteren. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de aankomende gemeentelijke herindeling. De kosten worden (via een verdeelsleutel) verdeeld over de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en de uitvoeringsorganisatie. De (structurele) financiële gevolgen worden meegenomen in de bestuursrapportage 2017.

Aanleg snel internet in buitengebied

Het college heeft de intentie om vergoedingen voor de aanleg van snel internet in de gemeente Winsum te gaan regelen door middel van uitgangspunten die worden vastgelegd in een convenant. De Provincie Groningen heeft een subsidieregeling “snel internet Groningen” ingesteld om snel internet in het buitengebied voor iedereen mogelijk te maken. Om dit project haalbaar te maken vraagt de provincie gemeenten in te stemmen met een specifiek voor dit project geldende vergoeding per aansluiting. En hiermee af te wijken van de per gemeente geldende afspraken.

Aanbesteding, publiek vervoer Groningen Drenthe

Het college besluit in te stemmen met het bestek ‘Publiek Vervoer Groningen Drenthe’ van 2 maart 2017. Eerder besloten alle gemeenten van Groningen en Drenthe samen met het OV-bureau Groningen en Drenthe deel te nemen aan Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Hiervoor is nu een aanbestedingsprocedure opgesteld.

Het OV-bureau Groningen Drenthe wordt gemachtigd als penvoerder bij de aanbestedingsprocedure. De aanbestedingsprocedure en beoordeling van de ontvangen inschrijvingen wordt uitgevoerd volgens het beschrijvend document (bestek).

Nota reserves en voorzieningen 2017

Het college stelt de raad voor om de nota reserves en voorzieningen vast te stellen en in te stemmen met de voorgestelde wijzigingen. Bestaande regels en richtlijnen zijn opnieuw beoordeeld en nieuwe afspraken over beleid en kaders staan in deze geactualiseerde nota. Ook zijn alle reserves en voorzieningen beoordeeld op noodzaak en toereikendheid.

Cookieinstellingen