Dansen prima, maar eerst vers gras

Foto: WinsumNieuws

Aan de rand van Winsum, in het Reitdiepdal, boeren Martin Wiersema en Jolanda Roggeveld met hun drie kinderen op boerderij Kleikracht. Kleikracht is een biologisch melkveebedrijf en kaasmakerij met een boerderijwinkel aan huis. Kleikracht won afgelopen maandag de Cum Laude zilver met de Boeren Belegen, een prachtige waardering voor de boer, boerin en hun koeien.

Toch was dat niet de belangrijkste reden dat de boerderij vanmiddag door honderden mensen werd bezocht, nee, de koeien gingen voor het eerst naar buiten dit jaar. Een beetje later dan op andere boerderijen, maar de reden was simpel, er was tot nu toe nog niet genoeg heerlijk, lekker, sappig gras voor de ‘dames’.

Normaal gesproken leven de ‘dames’ zich helemaal uit tijdens hun eerste uitje buiten de stal en brengen ze het publiek in opperbeste lentestemming door hun ingestudeerde danspassen uit te voeren.Vanmiddag waren de dames iets minder uitbundig tijdens de voorstelling. Het gras, maar vooral de klaverblaadjes waren zo verschrikkelijk lekker dat de danspasjes bijna vergeten werden.Toch was het voor de kijkers een prachtig gezicht wanneer de kudde zich even losmaakte van de verse grasmaaltijd en wild bokkend het weiland doorrende.

Martin en Jolanda hadden voor de gasten nog koffie in de stal, deelden heerlijke stukjes Boeren Belegen uit en gunden iedereen een kijkje in de stal.

WinsumNieuws maakte een sfeerreportage op de boerderij en in het weiland.

Bovenop het nieuws

Wil je meer informatie over boerderij Kleikracht, klik dan hier.

 

Cookieinstellingen