Overige clubs gemeente Winsum

Rood Zwart Baflo ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen Zeester. De thuisploeg stond niet op scherp en liet veel scoringskansen onbenut, zodat de zeer effectieve Zoutkampers aan 3 kansen genoeg hadden om de winst mee naar huis te nemen.

De overige 4 clubs uit de gemeente kwamen ook in actie, waarvan hieronder de verslagen.

vv WINSUM (za) – VV GORECHT

Na vorige week wonderbaarlijk ontsnapt te zijn, speelde Gorecht gistermiddag de clash in en tegen Winsum. Een wedstrijd die nog droog begon maar later erg nat zou worden op een slecht veld. Een slecht veld, stromende regen en nummer 6 tegen 7, een ouderwetse voetbalmiddag dus.

Direct in de 1e minuut was daar het eerste gevaar van de thuisploeg. Het was Thomas Kauw die een lage voorzet gaf en deze via de verdediging bij Wouter Bloem terecht kwam. Het was keeper Jelmer Kiewiet die de poging van Bloem over het houtwerk kon tikken.

Uit de corner die hieruit kwam die werd genomen door Niels van Dalen, werd over gekopt door Maikel Hoormann. Een kleine 10 minuten later was daar het eerste gevaar van de zijde van Gorecht. Na een goede aanval kwam de bal bij spits Jos Lamain terecht. Zijn poging werd gestopt Door Hans Zwakenberg die zijn hele lichaam ervoor gooide. In de 16e minuut was daar de grootste kans van de wedstrijd. Winsumer Wouter Bloem gaf vanaf links een strakke voorzet op Hoormann die deze vrije kopkans bij de 2e paal over het doel kopte.

Aan het begin van de 2e helft kregen de Harenaars een corner die werd genomen door Frank van der Veen. Hein van Marrum goed door naar Lamain die  de bal genadeloos tegen de touwen joeg en zo alweer de 3e competitiewedstrijd op rij het net wist te vinden, 0-1. Een kleine 5 minuten later is daar een omschakelmoment van de club uit Haren. Het is Lamain die van der veen weet te vinden en zijn poging wordt door een sliding van Heinze Andringa onschadelijk werd gemaakt. Na 56 minuten was het Robin Zuidema (die maandag een testwedstrijd voor sc cambuur zal spelen) die een een poging tot succes deed maar zijn kans verdween voorlangs. Even later was daar een hoekschop van Winsum maar de corner van van Dalen werd door niemand geraakt. Winsum startte wat later het slotoffensief maar tot aan de blessuretijd leidde dit niet echt tot echte kansen. In de blessuretijd waren daar dan nog 2 momenten van opwinding voor het doel van Gorecht. Eerst was het Rick Schaaphok die over het doel  kopte. In de dying seconds waar alles en iedereen van Winsum mee naar voren was kwam een corner uiteindelijk bij Tim Hoff terecht. Hoff schoot de bal in de verdediging. Heel Winsum claimde een handsbal maar ondanks de protesten wou de scheidsrechter hier niet aan en floot direct af. Of het een handsbal was kon ik vanuit mijn positie in die enorme drukte in het strafschopgebied niet zien. Uiteindelijk is deze 0-1 eindstand wel een goede verhouding van het spelbeeld.

Gorecht staat nu op een 6e plaats met 32 punten Winsum staat  met 2 punten minder een plekje lager. In de periodestand staat Gorecht met 10 punten op basis van het doelsaldo 2e. Winsum staat in de 3e periode ook op basis van het doelsaldo met 6 punten 8e. Gorecht ontvangt volgende week Olde veste’ 54 uit Steenwijk wanneer Winsum bij VEV’67 in leek op visite gaat.

Verslag: Jens Vos (Gorecht)

SIOS – VVK

SIOS kwam in eigen huis halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Tim Kingma. In de 35ste minuut maakte Stefan Bultena gelijk. De topscorer lijkt de laatste tijd het net weer te vinden, wat niet vervelend is wil je wedstrijden winnen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan, maar tien minuten voor tijd was het wederom Bultena die scoorde en daarmee zijn team de drie punten bezorgde.

Belangrijke punten voor het team van Erwin Molog, dat zich met deze overwinning nagenoeg veilig heeft weten te spelen.

VVT – VV EZINGE

Ezinge keek in Twijzelerheide eerst tegen een achterstand aan, maar wist deze in de loop van de wedstrijd om te buigen in een royale voorsprong. Sil Douwsma bracht de Feerwerders langszij, waarna Ewart Gerritsen het team van trainer Argus op voorsprong zette. Good old Jasper Dijkstra stelde met twee treffers vervolgens de zege veilig. De late tweede tegentreffer van VVT was alleen nog voor de statistieken. Door de 4-2 overwinning staat Ezinge nu vast op de 12de plaats, maar is een plaats bij de eerste tien binnen bereik.

WILPER BOYS – vv WINSUM (zo)

De nederlaag in De Wilp betekende zondagmiddag voor vv Winsum de 15de nederlaag op rij. De Wilper Boys was met 3-1 te sterk voor de Winsumers.

vv Winsum begon goed aan de wedstrijd en nam rond de 35e minuut dan ook verdiend de leiding door Dennis Abbas. Bryan Meijer was de aangever. Bij rust had het eigenlijk 0-2 moeten zijn, maar Tim Spijk en Dennis Abbas wisten het net niet meer te vinden. Doelman Marco Stoepker had een eerste helft. Na rust kregen de Winsumers nog twee goede mogelijkheden op de 0-2, maar ook die werden niet verzilverd.  Wilper Boys zette in de tweede een ‘stormram’ in van ruim 2 meter. Uit een afgeslagen corner kwam een zondagsschot, wat 1-1 betekende.

Hierna gingen de kopjes hangen bij de Winsumers. Toch werd nog wel de 1-2 gemaakt (Balifa), maar werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Vanuit de counter werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisploeg, waarna ook nog 3-1 viel, al ging hier een overtreding aan vooraf. Deze kon door de vrouwelijke scheidsrechter niet worden gezien en zodat het doelpunt haar ook niet viel aan te rekenen.