Met Joopkaas de Mont Ventoux op

Foto: Rick Koens

Leerlingen en docent CSG Winsum gaan om geld op te halen tegen MS de Mont Ventoux beklimmen. Rick Koens houdt voor WinsumNieuws een blog bij. Hier zijn derde bijdrage.

 

Met Joopkaas de Mont Ventoux op

“Zondag was een rustdag. Een paar fanatiekelingen beklommen toch de 445 meter hoge Madeleine. Marcel en ik gingen de route verkennen vanaf Malaucéne. Het eerste stuk door het bos is een klein beetje gemeen. De volgende 6 kilometer is vals plat en de laatste 4,5 zijn ronduit stijl en kuiten slopend.
Op de top is het een chaos, fietsers, motoren, auto’s en campers. We parkeren maar even snel op een invalideplaats, per slot van rekening heb ik een bril met -6.  We worden gelijk aangesproken in het Engels door een hardloper. Of we hem een lift naar Bedoin kunnen geven.  Ondanks het feit dat Bedoin eigenlijk niet onze eindbestemming was het antwoord van Marcel “Ja”.  Onze nieuwe Oostenrijkse vriend heette Max en werkte bij BMW. Ze gingen nieuwe auto’s testen in de bergen. Max was de Mont Ventoux opgerend in 2 uur en 10 minuten. 19 kilometer in rap tempo onhoog, onwaarschijnlijk hard en knap.  Onderweg naar beneden werden we tegengehouden door de Gendarmeries, we moesten een uur wachten zeiden ze. Maar na 10 minuten was het Franse uurtje al weer voorbij en konden we Max afzetten in Bedoin.
Maandagochtend is het dan eindelijk zover, D-day! 3 Winsumers gaan de Ventoux op: Noortje Roggeveld, Lesley Kraak en Wim Jansen. Het werd voor allen een gevecht. De 63-jarige Wim kwam als eerste boven, vrij snel gevolgd door Lesley. Noortje had wat last van een lege maag. Je moet gewoon erg veel eten onderweg, dat is lastig terwijl je berg opwaarts rijdt.  Gelukkig had ze veel reepjes en gelletjes. Maar het echte wondermiddel was natuurlijk, hoe kan het ook anders, een broodje met Joopkaas. Na 3 uur en 15 minuten (inclusiefs stops) komt Noortje over de finish.
 
Iedereen haalt de finish, in totaal deden er 30 leerlingen en 7 docenten mee van het CSG. Hoeveel er precies is opgehaald is nog niet bekend, maar het hele CSG samen zal rond de 30.000 euro hebben opgehaald. De actie “klimmen tegen MS” was een groot succes. Wat hebben de fietsers en lopers een topprestatie geleverd.
 
Nu, dinsdag 10.26, zijn we onderweg naar huis. Marcel en ik kunnen, uit de grond van ons hart, zeggen: “het waren 5 fantastische dagen.”

 

 

Cookieinstellingen