Startsein Natuurspeelplaats Adorp

Kinderen spelen in de natuur - Thuishuis Klein is Fijn Adorp
Kinderen spelen in de natuur - Thuishuis Klein is Fijn Adorp
Foto: Persbericht

Zaterdag 17 juni om 9.30 uur geven wethouder Harmannus Blok en de kinderen van IKC De Wierde in Adorp het startsein voor de nieuwe natuurspeelplaats in Adorp. Iedereen is van harte welkom om het plan te bewonderen èn om van 9.30 – 13.00 uur de handen uit de mouwen te steken. IKC De Wierde zorgt voor koffie, thee, ranja en zelfgebakken taart.

Na de onthulling worden de mouwen opgestroopt om samen een begin van het ontwerp uit te voeren. Er worden een heg, fruitstruiken en fruitbomen geplant bij de nieuwe moestuin, er worden bosjes gerooid en er wordt een waterspeelmuur gebouwd.

IKC De Wierde ligt midden in de natuur en toch vlakbij de stad. Zowel de partners in het IKC: kinderopvangorganisatie Thuishuis Klein is Fijn en basisschool De Wierde als ouders en dorpsbewoners onderstrepen het belang van leren met, van en in de natuur. De Natuurspeelplaats Adorp wordt dan ook ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’.

Deze zomer wordt er hard gewerkt om het gebied rond de school om te toveren tot een natuurspeelplaats voor het hele dorp. De speelplaats is één van de drie leefbaarheidsprojecten waarvoor Dorpsbelangen Adorp subsidie heeft ontvangen uit het programma ‘Dorpsvisies en Landschap’ van Landschapsbeheer Groningen.

Dit is een project van Dorpsbelangen Adorp en IKC De Wierde in samenwerking met Gemeente Winsum. Het project wordt begeleid door Landschapsbeheer Groningen en Stek & Streek.

 

 

Cookieinstellingen