Criminelen hebben de tijd in Winsum en De Marne

De Commissarissen van de Koning hebben hun wijze hoofden bij elkaar gestoken en zijn tot de conclusie gekomen dat het platteland een gebied is waar politieagenten niet of nauwelijks komen. Ze zijn zelfs ontstemd over het gebrek aan politie-inzet in de doorgaans rustige dorpen die verscholen tussen de landerijen liggen.

De Commissarissen hebben het  over  het politieloze platteland, waar blauw op straat, recherche en een functionerende waterpolitie ontbreken. ‘Als je als crimineel carrière wil maken, doe je er verstandig aan naar landelijke gebieden te gaan, daar is nauwelijks politie’, schrijven de commissarissen.

Hoe vaak is de politie op tijd in onze gemeenten? Nou, dat valt voor de burgers zwaar tegen en voor de criminelen erg mee.

De politie moet volgens de taakstelling bij negentig procent van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse zijn. In onze provincie lukt dat nergens blijkt uit cijfers van 2016. In de stad Groningen gaat het nog, de politie is daar in 14 procent van de gevallen te laat.

In Winsum is de score veel slechter, in minder dan de helft van de spoedgevallen is de politie op tijd. In gemeente De Marne scoort de politie het laagst, daar kunnen de criminelen eerst rustig douchen, schone kleren aantrekken en de buit op Marktplaats zetten, de politie komt in 70 procent van de gevallen te laat.

Cookieinstellingen