Autocross ASG 27 augustus 2017

Weer een autocross van ASG op de snelle, droge, kleibaan aan de Winsumerstraatweg. Prima races en prachtige weersomstandigheden zorgden ervoor dat het in groten getale opgekomen publiek heeft genoten.

Op 26 & 27 augustus stond aanvankelijk een wedstrijd van het Autocross Masters kampioenschap op de agenda. Deze werd afgeblazen. Aangezien de vergunning er lag en de huur was betaald is, werd er besloten om op de zondag wel een wedstrijd te organiseren. De zaterdag kwam te vervallen aangezien de oudste autocross van Nederland, de Autocross in Hallum​ die dag werd gehouden.

De wedstrijd van de ASG die zondag in Winsum werd verreden maakte geen deel uit van het clubkampioenschap. Er werd dus alleen voor dagprijzen gereden.

Fotograaf Auwert Postmus begaf zich dit keer tussen het publiek en fotografeerde dus uit het oog van de toeschouwers. Een aantal daarvan gaf aan dat de hekken hier niet echt noodzakelijk zijn; “We zitten er al zo ver af”. Volgens hen worden ze alleen maar gebruikt worden om reclame-uitingen op te kunnen hangen. Slimmeriken die geen hekwerk voor hun neus willen hebben staan op aanhangwagens of nemen een huishoudtrapje of iets dergelijks mee. Soms gevaarlijker dan races zelf, maar in ieder geval een stuk prettiger kijken, fotograferen of filmen.

Voor de uitslagen, klik hier. 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen