Koe doet ‘bommetje’in het Reitdiep

Koeien zijn prachtige beesten, maar de parels van de groene weides zijn, op z’n zachts gezegd, niet erg slim.

Vanmiddag rond 14.00 uur werd brandweer Winsum opgeroepen omdat er een koe, vlakbij de Wetsinger sluis, in het Reitdiep zwom.

 

Volgens ooggetuigen probeerde ze, na een paar baantjes school- en rugslag, weer aan wal te komen, maar zag daar geen kans toe. Ter plaatse bleek dat de vlezige dame achter een balk van de beschoeiing in het Reitdiep stond te koekeloeren. De andere koeien vonden het machtig interessant en stonden vanaf de oever toe te kijken.

 

De aanwezige koe-ologen verschilden van mening hoe de dikke dame over de balk heen was gekomen. De één dacht dat ze er met een sierlijke boog overheen was gesprongen, een ander dacht dat ze bij het drinken door kuddegenoten in het water was geduwd. Met de temperatuur van vanmiddag gokt uw verslaggever op een verfrissend ‘bommetje’.

Terwijl de brandweerlieden de koe stabiliseerden werd een trekker opgetrommeld. Met de trekker werd de koe, onder luid applaus van vele fietsers en wandelaars die zich op de sluis hadden verzameld, spectaculair uit het water getild.

Je zou toch verwachten dat de koeien wel geschrokken zouden zijn van dit avontuur, maar binnen een mum van tijd stonden de eerste hun dorst alweer te lessen. Ik schreef al, erg slim zijn ze niet.

Voor WinsumNieuws: Douwe Jelle Titsing, Marco Kramer en Cees van de Meent

Cookieinstellingen