Officiële opening DORCAS in Winsum door C.v.K. dhr. Paas

Foto: WinsumNieuws

Officiële  opening DORCAS Winkel in Winsum op vrijdag 13 oktober a.s. door de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

Het is zover. Na de nodige voorbereidingen en de eerste drukke en succesvolle maanden zijn de vrijwilligers en het bestuur toe aan de officiële opening.

Vanaf  1 maart heeft Dorcas ruim 700m2 gehuurd in een  pand op Het Aanleg 3a in Winsum. Op 11 mei ging de winkel, na verbouwing en inrichting, open voor het publiek. Vele vrijwilligers (momenteel al 50)  maken dit  mogelijk en doen dit met veel enthousiasme.

Een Dorcas-winkel is een kringloopwinkel die volledig wordt gerund door vrijwilligers. Elke winkel wordt geleid door een bestuur. De opbrengst van de winkels gaat naar de projecten van Dorcas in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In totaal zijn er al 29 Dorcas-winkels in Nederland.

De Dorcas-winkel in Winsum is de 30e en de allereerste in de Provincie Groningen, vandaar dat we de Commissaris van de Koning, de heer Paas, bereid hebben gevonden om de officiële openingshandeling te verrichten.

Voor de werkzaamheden in de  winkel in Winsum is de organisatie op zoek naar nog meer enthousiaste vrijwilligers die zich enkele dagen of dagdelen per week of maand zouden willen inzetten.

Cookieinstellingen