St. ‘Samen voor elkaar’ ondersteunt initiatieven

Foto: Rocking good folk

Kleine organisaties hebben vaak behoefte aan allerlei ondersteuning.

Corine Nugteren en Martin Judkins uit Ezinge hebben daar iets voor bedacht, de Stichting ‘Samen voor elkaar‘.
De stichting heeft als doel om kleine, lokale en regionale organisaties zonder rechtsvorm te ondersteunen. Voor organisaties zonder rechtsvorm is het vaak onmogelijk om subsidies aan te vragen. Aan het oprichten van bijvoorbeeld een stichting of andere rechtsvorm zijn kosten verbonden en aangezien geld vaak ontbreekt, is de kans groot dat goede ideeën op de plank blijven liggen. Stichting ‘Samen voor elkaar’ wil krachten bundelen en goede initiatieven de kans geven om onder haar paraplu toch tot ontplooiing te komen.
Als voorbeeld geeft Corine het voorbeeld van een meezing-middag. Mensen komen eens in de maand bij elkaar om gezellig te zingen. Een initiatief waardoor mensen samenkomen en op een gezellige manier bezig zijn.
Ook Ouderen Online is een goede manier om uit een isolement te komen. De cursisten krijgen les in o.a. video-chatten om op deze moderne manier contact te kunnen onderhouden met familie, vrienden en kennissen, ook in het buitenland. Voor de cursussen stelt ‘Samen voor elkaar’ de benodigde apparatuur ter beschikking, een buurman van Corine en Martin is bereid gevonden om de lessen te verzorgen. Nog een voorbeeld van iets waar de stichting de helpende hand heeft geboden is een geweldige korenavond die op de Allersmaborg is gehouden. De deelnemers en publiek waren zo enthousiast dat er wordt gekeken of dat in het dorpshuis kan worden uitgebreid.
Corine:”Heel belangrijk is te weten dat de stichting geen ploeg vrijwilligers klaar heeft staan. Wij doen de praktische ondersteuning, maar de bedoeling is dat initiatiefnemers zelf de handen uit de mouwen steken. Komen ze er niet uit, kunnen ze wel op ons terugvallen.
Het nieuwste idee heeft ook met muziek te maken, ‘Rocking good Folk’, muziek, mensenmuziek op een goedkope manier tot de mensen brengen.
Martin: “Veel mensen houden van muziek, maar naar een optreden gaan is vaak zo duur. We gaan op zondagmiddagen, in het dorpshuis van Ezinge, optredens laten plaatsvinden. Er zijn Ierse en Schotse middagen, maar dat hoeft niet persé.
Het moeten intieme optredens worden, zonder versterking. Gewoon mooie, goede luistermuziek zonder poespas. Een toegangskaartje mag maximaal 10 euro kosten. Het geld is voor de artiesten voor reiskosten en een minimale vergoeding. Na de optredens is er mogelijkheid voor het publiek om aan een eenvoudige, maar voedzame maaltijd deel te nemen.”
‘Rocking good folk’, (folk voor volk) heeft voor een jaar al een programma klaar. Op 1 oktober trapt Fling Duo af. Fling speelt akoestische muziek die diepgeworteld is in de Ierse tradities. Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart treden die middag speciaal op als duo. De muzikale intensiteit is die van rock ’n roll, maar de instrumenten die gebruikt worden zijn traditioneel. Evertjan speelt de Uilleann pipes, low whistle en bouzouki. Annemarie zingt en speelt fluit en gitaar.
‘De eerste middag van ‘folk voor volk’ is niets anders dan van begin tot eind genieten’, zo staat op de uitnodiging te lezen.
Meer informatie over Rocking good folk is te vinden op de Facebookpagina www.facebook.com/rockinggoodfolk/ of op www.rockinggoodfolk.nl
De Stichting ‘Samen voor elkaar’ zoekt nog opslagruimte. Heeft u wat ruimte over, neem dan contact op via [email protected]
Het volledige programma:

Datum        Dag/Tijd             Naam band – Genre

Oct
01-10-17    Zondag 14:30    Fling Duo  – Keltisch/Singer-Songwriter

Nov
05-11-17    Zondag 14:30    Assassenachs – Keltisch/Singer-Songwriter/Eigenwijs

Dec
03-12-17    Zondag 14:30    Marie’s Wedding – Schots

2018
Jan
21-01-18    Zondag 14:30    Hielke de Boer – Nederlands/Singer-Songwriter/Instrumentaal

Feb
25-02-18    Zondag 14:30    Daithi Rua – Iers/Singer-Songwriter

Mrt
25-03-18    Zondag 14:30    Moorland – Blues/Country/Folk

Apr
22-04-18    Zondag 14:30    Wijnbergen – Jazz

Mei
20-05-18    Zondag 14:30    Opa’s Kunstgebit

Cookieinstellingen