Met z’n vijftigen aan tafel in de Blauwe Schuit

Iedere maand kunnen in de Blauwe Schuit ongeveer vijftig mensen aanschuiven bij het kookproject “Koken in een andere keuken.” Het eten wordt bereid door kok Simon, die geholpen wordt door mensen van Novo.
Even een foto maken van het mooie bord eten
Vanavond, donderdag 28 september, was iedere stoel bezet. Een gemêleerd gezelschap van smulpapen liep het water al uit de mond toen kok Simon het menu bekend maakte.
Heerlijk, donker brood met lekkernijen als tonijnsalade, rauwe ham, kaas met ansjovis en gember, sardientjessalade en kruidenboter als voorgerecht.
Het voorgerecht
Een forse kippenbout met gebakken aardappeltjes, een noodlesalade, gado gado met pindasaus, aardappelsalade, speklapjes en worsten waren het hoofdgerecht en een heerlijke perentaart maakte het diner helemaal af.
 
Allemaal vriendelijke, gezellige mensen, verdeeld over vier grote tafels genoten niet alleen van het heerlijke eten, maar ook van elkaars gezelschap. Er werd gekletst, gelachen en er was ook ruimte om even serieus over allerlei zaken te praten. “Eten in een andere keuken” is gewoon gezellig uit eten gaan, maar dan wel met z’n vijftigen!
Kok Simon en Simonique
Cookieinstellingen