Besluiten van burgemeester en wethouders van 2 oktober 2017

Foto: gemeente winsum

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum van 2 oktober 2017

Aanwezig:
Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Wethouder de heer H. Blok
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B. Westerink
Secretaris de heer F.J.G. Wiertz

Duurzame inkoop van energie
Het college besluit om opnieuw deel te nemen aan de gemeenschappelijke aanbesteding van duurzame energie door het collectief Groninger Gemeenten & Provincie Groningen (GGPG). Uitgangspunt is dat er alleen duurzaam en bij voorkeur lokaal geproduceerde energie wordt gebruikt. De gemeenten en provincie zijn grootverbruikers en nemen hiermee een aanjaagfunctie op zich voor het lokaal produceren van duurzame energie.
De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van 15 jaar. Voor gas is het moeilijker dan bij elektriciteit om lokaal opgewekte energie te eisen, omdat er nog te weinig wordt geproduceerd. Daarom wordt hiervoor voorgesteld om in 2019 minimaal 3% groen gas in te kopen. Na de aanbesteding zal het college de raad informeren, met name als er eventuele meerkosten aan de orde zijn.

Monitor Sociaal Domein
Het college besluit om de monitor sociaal domein over het eerste half jaar van 2017 van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE ) vast te stellen. Het geeft een beeld van de stand van zaken in het sociaal domein (Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning en Participatiewet) en de uitdagingen waar we voor staan. Het college legt de monitor ter informatie voor aan de gemeenteraad.

Begroting 2018
Het college heeft de begroting voor 2018 vastgesteld en zal deze aan de gemeenteraad aanbieden ter goedkeuring. De begroting wordt op 7 november aanstaande voorgelegd aan opiniërende raad en op 9 november aan de besluitvormende raad.

Rapport Nationale Ombudsman
Het college maakt geen gebruik van de mogelijkheid om te reageren op het rapport ´Woonwagenbewoner zoekt standplaats´ van de Nationale ombudsman, omdat de gemeente Winsum geen standplaatsen of woonwagens heeft.
Benoeming leden en voorzitter cliëntenraad Werk en Inkomen
Het college besluit om de leden en voorzitter van de nieuwe cliëntenraad Werk en Inkomen van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE ) te benoemen voor een periode van vier jaar. Op 26 september heeft de installatie van de cliëntenraad plaatsgevonden door de coördinerend wethouder.

Pilot ondersteuner Jeugd en Gezin
Namens het college zal wethouder M.M.H. Verschuren, als portefeuillehouder jeugd, de samenwerkingsovereenkomst met Huisartsenpraktijk Winsum en Molendrift ondertekenen, voor de pilot Ondersteuner Jeugd en Gezin. Op beide plekken geven ondersteuners op het gebied van jeugd en gezin laagdrempelige hulp aan jongeren en ouders met lichte problematiek op het gebied van opvoedingsondersteuning.
De pilot heeft meerwaarde voor onze gemeente en de BMWE-regio. Het betekent dat kinderen, jongeren en ouders voor een goed aanbod terecht kunnen in hun vertrouwde omgeving.

Ontwerpbestemmingsplan Winsum-West, sportlandschap
Het college stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Winsum-West, Sportlandschap. Het doel hiervan is om het gebied ten westen van de N361 te versterken en verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk sportief en recreatief gebied. Het ontwerpbestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd met de mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen.

Cookieinstellingen