Bijzondere dichtbundel van Bianca Hazenberg uit Sauwerd

Foto: WinsumNieuws

Dichteres Bianca Hazenberg (Groningen, 1966) presenteert volgende week tijdens een groot poëziefestival in het zuiden van het land een bijzondere dichtbundel: Elke dag sterven.

Ze schreef de gedichten samen met Derrel Niemeijer uit Eindhoven, die precies een jaar geleden overleed aan slokdarmkanker. Elke dag sterven bevat de laatste woorden die Niemeijer op papier zette.

Derrel Niemeijer (39) overleed 13 oktober 2016 aan de gevolgen van slokdarmkanker. Tijdens een ceremonie in plaatselijk crematorium namen honderden dichters en liefhebbers van poëzie uit Nederland en Vlaanderen afscheid van hem.

Elke dag sterven
In de maanden voor zijn overlijden schreef Niemeijer samen met dichteres Bianca Hazenberg een groot aantal gedichten. Twintig teksten zijn onder de titel Elke dag sterven gebundeld door Uitgeverij Heimdall in Waalre.
In de bundel staat – het zal geen verrassing zijn – de sterfelijkheid, of beter nog: het naderend overlijden van Niemeijer, centraal. In de inhoudsopgave staan titels als Tussen twee werelden, Herinnering aan en De laatste brief.

Bianca Hazenberg
In Eindhoven wordt ook de nieuwe solo-bundel van Hazenberg gepresenteerd. Ontknoping is de derde dichtbundel van de Groningse auteur. Eerder publiceerde ze Tempel voor mijn geest (2015) en Spiegelscherven (2016).

Reacties