Winsumer Moorlag alsnog in Tweede Kamer

Foto: WinsumNieuws

De Winsumse PvdA’er William Moorlag wordt alsnog lid van de Tweede Kamer.

Moorlag haalde bij de verkiezingen van afgelopen voorjaar de negende plaats op de PvdA lijst, het laatste nummer van de voor die partij dramatisch verlopen verkiezingen. Hij werd van die kamerzetel verdreven door Lilianne Ploumen, minister van ontwikkelingssamenwerking, die hem voorbijstreefde op grond van de door haar behaalde voorkeurstemmen. Deze negende plek komt nu vrij doordat Jeroen Dijsselbloem – minister van financiën – niet meer het heilig vuur kan opbrengen dat nodig is voor een kamerlidschap. Eind oktober wordt Moorlag geïnstalleerd.

Moorlag was gedeputeerde in het Groningse provinciebestuur. Na de verkiezingen toog hij aan het werk als directeur van het werkvoorzieningschap Alescon in Assen.

Hij is het zesde kamerlid dat uit de provincie Groningen afkomstig is.  Op dit moment zijn dat Henk Nijboer (PvdA), Arno Rutte (VVD), Anne Kuik (CDA), Antje Diertens (D66) en Sandra Beckerman (SP). Als er kamerleden van de ChristenUnie een ministerspost aannemen, zal er ook een plek vrij komen voor Stieneke van der Graaf die bij de verkiezingen nipt geen zetel behaalde.

Reacties