Natuurspeelplaats IKC De Wierde vordert gestaag

ADORP – Heel Adorp laat de spierballen rollen. Kinderen, ouders, dorpsbewoners en andere vrijwilligers helpen mee om de tegels te verwijderen op het schoolplein van IKC De Wierde.

De tegels maken plaats voor een nieuwe natuurspeelplaats voor het hele dorp.

In de herfstvakantie gaat aannemer Everts aan de slag met het grondwerk. Aansluitend zal ABC Terreininrichting de nieuwe speeltoestellen plaatsen. Daarnaast werken de Adorpers hard aan de uitvoering van een buitenpodium, moestuintjes, een huttenbouwbos, fluisterbankjes en veel meer.

Eerder dit jaar gaf wethouder Harmannus Blok het startsein voor de Natuurspeelplaats Adorp. Blok onthulde samen met de kinderen uit Adorp het plan voor dit nieuwe natuurlijke speelterrein.

IKC De Wierde ligt midden in de natuur en toch vlakbij de stad. Zowel de partners in het IKC: kinderopvangorganisatie Thuishuis Klein is Fijn en basisschool De Wierde als ouders en dorpsbewoners onderstrepen het belang van leren met, van en in de natuur. De Natuurspeelplaats Adorp wordt dan ook ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’.

De speelplaats is één van de drie leefbaarheidsprojecten waarvoor Dorpsbelangen Adorp subsidie heeft ontvangen uit het programma ‘Dorpsvisies en Landschap’ van Landschapsbeheer Groningen.

Foto’s/tekst: IKC De Wierde/Jessica Hoekstra

Cookieinstellingen