Ook D66 gaat op jacht naar zetels in gemeenteraad Hogeland

Foto: openbare beeldruimte

APPINGEDAM – D66 gaat deelnemen aan de verkiezingen voor de nieuwe raad voor de gemeente Het Hogeland. De partij neemt daarover dinsdag 31 oktober het definitieve besluit tijdens een ledenvergadering in het café Bar meneer Jansen in Appingedam.

Tijdens de bijeenkomst zal een nieuwe naam voor de nieuwe afdeling worden gekozen. Inmiddels zijn er drie suggesties binnen: D66 Noord-Groningen, D66 boven Groningen en D66 Groningen langs het Wad.

Vervolgens staat op de agenda het officiële besluit om deel te namen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018 voor de gemeente Het Hogeland. De lijsttrekkersverkiezing voor die gemeente vindt plaats in de loop van dat jaar.

In deze bijeenkomst is er ook de verkiezing voor een nieuw afdelingsbestuur, dat het huidige overgangsbestuur, dat een half jaar heeft gefungeerd, opvolgt. Ook worden die avond worden de hoofdlijnen van  het verkiezingsprogramma vastgesteld. Na de verkiezing van de lijsttrekkers wordt per 31 oktober meteen de kandidaatstelling voor de kieslijsten in Delfzijl, Appingedam en Loppersum geopend waar D66 ook aan meedoet.  Alle leden kunnen zich in hun eigen gemeente kandidaat stellen.

Cookieinstellingen