Besluiten van burgemeester en wethouders van 6 november 2017

Foto: gemeente winsum

Verkorte besluitenlijsten van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum van 6 november 2017

Aanwezig:
Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Wethouder de heer H. Blok
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B. Westerink
Secretaris de heer F.J.G. Wiertz

Deelname en subsidie Nationaal Holocaust Namenmonument
Op initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité wordt een nationaal Holocaust Namenmonument gebouwd, met de namen van de ruim 102.000 Joodse en 220 Sinti en Roma slachtoffers die in of op weg naar de concentratie- en vernietigingskampen om het leven zijn gekomen en waarvan geen graf bekend is.
De gemeente De Marne heeft voorgesteld om alle namen van slachtoffers uit het gebied van de toekomstige gemeente Het Hogeland te ‘adopteren’. Het college van Winsum besluit hiermee in te stemmen en éénmalig een subsidie van € 1.800,- te verstrekken aan het Auschwitz Comité Nederland.

Aandacht voor dementie
De BMWE-gemeenten willen graag meer aandacht voor het toenemende aantal mensen met dementie. Het college van Winsum stelt het ‘opdrachtformulier inrichten dementievriendelijke omgeving’ vast. Hierin wordt de opdracht gegeven om te kijken hoe we, samen met het werkveld in de zorg ons beleid nog beter kunnen afstemmen op mensen met dementie.
Vaststelling analyse en verbeterplan BMWE-gemeenten
Het college van Winsum besluit om het rapport “Analyse tekort inkomensdeel en verbeterplan 2017′ (op grond van de Wet werk en bijstand/Participatiewet ) van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond vast te stellen. De gemeente Winsum heeft de daarin genoemde maatregelen gebnomen om tot kostenreductie te komen. Het rapport en de daarin genoemde maatregelen worden voorgelegd aan de raad voor het geven van een zienswijze.

Wijziging bestuursovereenkomst Spoorwegen
Nu het project ‘onbeveiligde stationsoverpaden’ wordt gestart, dient de op 27 juni 2016 ondertekende bestuursovereenkomst Spoorwegen Winsum te worden gewijzigd. Het college besluit akkoord te gaan met de wijziging en machtigt portefeuillehouder B.G. Westerink om de wijzigingsovereenkomst Spoorwegen Winsum te tekenen.

Jaarverslagen Stichting Promotie Winsum
Het college neemt kennis van de jaarverslagen 2015 en 2016 van de Stichting Promotie Winsum en legt beide jaarverslagen ter inzage voor de raad.

Vaststelling tweede bestuursrapportage 2017
Het college besluit in te stemmen met de tweede bestuursrapportage 2017. De begroting 2017 wordt overeenkomstig deze bestuursrapportage gewijzigd en de structurele gevolgen worden meegenomen in de eerste bestuursrapportage 2018. De tweede bestuursrapportage 2017 wordt ter vaststelling voorgelegd aan de raad.

Convenant dyslexie
Het college besluit het convenant “Diagnose en Behandeling bij Ernstige Enkelvoudige Dyslexie” aan te gaan en de burgemeester machtigt de directeur van de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) het convenant te ondertekenen.

Medewerkers jeugdzorg in dienst
Het verzorgen van de toegang tot jeugdhulp is sinds 1 januari 2015 een taak van de gemeenten. Een deel van de toegangstaken is nu nog belegd bij de GGD, maar dit is volgens afspraak tijdelijk, tot 1 januari 2018.
Het college neemt een voorgenomen besluit om akkoord te gaan met het in vaste dienst nemen van maximaal 3,58 fte medewerkers van oud- Bureau Jeugdzorg per 1 januari 2018 bij de gemeente Winsum en legt dit voorgenomen besluiten ter advisering voor aan de ondernemingsraad (BOR).

Besluit verpachten perceel
De huidige pachter van een perceel grond van 0,43 ha aan de Tinallingerweg in Baflo heeft de pacht opgezegd. Het college besluit het perceel grond te verpachten aan een andere gegadigde, de heer J.K. Bentema.

Cookieinstellingen