Ook in Eemsmond zorgen over Dokterspost

Foto: martiniziekenhuis.nl

Eemsmond – Ook zo’n slepende kwestie: de huisartsenhulp na vijf uur en in het weekend. In de raad van de gemeente Eemsmond sneed Bert Rozema van CU de kwestie aan.

Zoals het plan nu rond gaat, gaat de huisartsenpost in Winsum voorjaar 2018 op slot. Patiënten moeten dan zelf naar het Martini Ziekenhuis gaan in Groningen naar de nieuwe post daar. In dit gebied blijven over: mogelijk een auto met huisarts en een wagen met een verpleegkundige. Rozema wilde van het college van B en W weten welke garanties er zijn dat deze zorg op een verantwoordelijk peil blijft.

Wethouder Sandra Herkströter zei dat ze met de collega-wethouders van de andere gemeenten gelijk optrok. De tegenpartij, de Doktersdienst, stelt voortdurend dat men te weinig gebruik maakt van de dokterspost om er nog rendabel mee uit te komen. Er komt een standplaats voor een auto met dokter in Winsum. Zo nodig is er een auto met een verpleegkundige beschikbaar. ‘De vier wethouders zijn bepaald niet gelaten in deze kwestie. We zijn bezig met een aantal huisartsen om te bezien of er wat georganiseerd kan worden om deze dienstverlening zoveel mogelijk in stand te houden,’ aldus Herkströter.

Cookieinstellingen