Besluiten van burgemeester en wethouders van 13 november 2017

Foto: gemeente winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten?

Verkorte besluitenlijsten van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum van 13 november 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Wethouder de heer H. Blok
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B. Westerink

Afwezig met kennisgeving: Secretaris de heer F.J.G. Wiertz

Monitor sociaal domein BMWE 3e kwartaal 2017

Het college besluit de monitor sociaal domein van de BMWE-gemeenten over het 3e kwartaal 2017 vast te stellen en deze ter informatie aan te bieden aan de gemeenteraad.

Verlengen contract peuteropvang en voorschoolse educatie

Peuteropvang en voorschoolse educatie worden in de gemeente Winsum uitgevoerd door Kids2b. De overeenkomst eindigt op 31 december 2017. De gemeente wil de dienstverlening voor een jaar continueren. Het college besluit, in afwijking van het inkoopbeleid ,de opdracht voor dienstverlening peuteropvang / VVE 2018 te gunnen aan Kids2b, middels een enkelvoudige onderhandse aanbesteding.

Subsidieprogramma 2018

Jaarlijks worden de structurele subsidies op het gebied van welzijn verstrekt. Op basis van de toe te kennen subsidies is het subsidieprogramma 2018 opgesteld. Het college besluit om het subsidieprogramma 2018 vast te stellen en dit ter kennisgeving aan te bieden aan de gemeenteraad.

Ontwerpbestemmingsplan Winsum-Dorp, De Tirrel

Het college stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Winsum-Dorp, De Tirrel. Het ontwerpbestemmingsplan wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd om iedereen de gelegenheid te bieden een zienswijze naar voren te brengen.

Opleggen bestuursdwang

Besluit d.d. 6 november 2017: Tijdens een controle is asbesthoudend materiaal aangetroffen in een loods op het perceel Van Swinderenweg 26a in Ezinge. Uit een asbestinventarisatie is daarna gebleken dat er directe noodzaak is om te saneren. Het college besluit de eigenaar een last onder bestuursdwang op te leggen, die hem ertoe moet bewegen op zeer korte termijn de asbest te saneren.

Cookieinstellingen