Resultaten buurtschouw 2017 bekend

Foto: openbaar domein

In 2017 is in de gemeente Winsum voor het tweede jaar de buurtschouw nieuwe stijl uitgevoerd. In juni/juli en in september/oktober gingen inwoners op pad met de eigen smartphone of tablet om met de Burgerschouw app de kwaliteit van de openbare ruimte in de eigen buurt te beoordelen.

In de tweede ronde werd de openbare ruimte gemiddeld met een 6,6 beoordeeld. Bij de eerste ronde was dat een 6,5 (kwaliteit hoog = 8, kwaliteit basis = 6, kwaliteit laag = 4). Met gemiddelden tussen de 6,4 en 6,9 voor het groen, de verhardingen en de verzorging ligt de gemeente er redelijk goed bij. De volledige rapportages kunt u vinden op www.winsum.nl/buurtschouw.

De resultaten geven de gemeente inzicht in de beleving van de openbare ruimte onder bewoners. Op basis van de resultaten kunnen wij het beheer van de openbare ruimte bijstellen, of met u in gesprek gaan over mogelijk andere oplossingen.

Wij bedanken iedereen die heeft meegedaan met de buurtschouw. Wilt u ook meedoen? Dat kan, in 2018 zijn er weer twee schouwrondes. Download de Burgerschouw app via de Appstore, GooglePlay of Windows Phone Store en meld u aan! U kunt de app gebruiken tijdens de periode van de schouwrondes, in het voorjaar en in het najaar van 2018. Hierover krijgt u persoonlijk bericht.

Cookieinstellingen