Intocht Sinterklaas IKC De Wierde Adorp

Adorp, dinsdag 5 december

Al vroeg kwamen de kinderen van IKC De Wierde vandaag om onder begeleiding van de accordeon van de heer Balkema Sinterklaasliedjes te zingen om de goedheiligman te verwelkomen. De hoofdpiet had echter andere plannen. Vanwege de aanleg van de Natuurspeelplaats in Adorp was hoofdpiet van plan het feest van Sinterklaas te wijzigen. Hij heeft een groep bouwvakkers geregeld, die zouden helpen met de verdere aanleg van de natuurspeelplaats. Met een shovel, sloophamers en andere werktuigen kwam een grote groep bouwvakkers samen met de pieten het schoolplein op. De kinderen waren verbaasd en kregen te horen, dat Sinterklaas niet kwam vanwege de plannen van de hoofdpiet.

Na een lekkere warming up van de pieten, de bouwvakkers en de kinderen (die wat verbouwereerd meededen), kwam muziekpiet op het idee om Sinterklaas te zoeken. Onder begeleiding van de gitaarmuziek van muziekpiet, ging het ‘dakkeraf’ en zongen alle kinderen, ouders en andere aanwezigen ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en er was zo waar duidelijk geklop te horen. Maar waar kwam dat vandaan? Op de shovel stond een grote doos met daarop een plaatje van een grote achtbaan en de tekst ‘Natuurpretpark IKC De Wierde’. Na een verkenning van Menno en Willem bleek er (gelukkig) geen achtbaan in te zitten, maar tot ieders verbazing kwam Sinterklaas uit de doos.

De plannen van gingen zover, dat hoofdpiet Sinterklaas in slaap had gebracht. Sinterklaas heeft de hoofdpiet vermanend toegesproken, maar wilde dat het feest snel zou beginnen en liet de rest van de preek wachten tot in Spanje.

Sinterklaas, hoofdpiet, muziekpiet en stagiairepiet (die vandaag veel heeft kunnen oefenen) hebben alle kinderen van 0 tot 13 bezocht op de groep en in de klassen. De kinderen zijn verwend met een mooi cadeautje uit de schatkamer of met een mooie surprise. Iedereen heeft gelukkig kunnen genieten van een feestelijke dag en hoofdpiet heeft veel goed gemaakt met zijn prachtige breakdancekunsten in de klas. Deze dag staat nog lang in ‘het geheugen van Adorp’ gegrift.

 

 

 

Cookieinstellingen