Woordkunstenaar Ronald Snijders in De Hoogte

Foto: Jaap Reedijk

Zaterdag 3 februari komt woordkunstenaar Ronald Snijders (Amersfoort, 30 maart 1975) met ‘Welke Show’ naar zalencentrum De Hoogte in Winsum. Hij is een Nederlandse schrijver, tv-presentator en komiek.

Snijders is bekend van het VPRO-televisieprogramma De Staat van Verwarring. Daarnaast was hij vaste presentator van het Radio 1-programma Binnenland 1. Hij toerde door Nederland met het programma Verkeerde Benen en One Man Show. Daarnaast is hij actief als een van de schrijvers op de website normalemensen.nl. Sinds 29 augustus 2011 is hij medepresentator van het programma RamBam van de VARA.

‘Welke show’
Was absurdist Ronald Snijders in zijn vorige ‘One Man Show’ een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn programma ‘Welke Show’ zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij vervreemdt zijn publiek op geheel eigen wijze met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.
‘Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes. Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer’, aldus de Volkskrant met en waardering van vier sterren.
Ronald Snijders schreef onder andere de bestsellers De Schrikkelkalender 2016, De Alfabetweter, 1000 nieuwe woorden die het niet gaan redden en Kopdicht, een bundeling van zijn columns uit Het Parool.

De pers over ‘Welke Show’
Scènes.nu****: ‘Innemende woordkunstenaar Ronald Snijders imponeert
Ronald Snijders laat in Welke show zien dat hij een uiterst getalenteerd en veelzijdig kunstenaar is. In zijn vorm is Snijders uniek. Beetje cabaret, beetje stand-up, beetje muziek en uiteraard zijn forte, veel taalgrappen die de hele avond in sneltreinvaart over je heen blijven buitelen.’

Theaterkrant.nl****: ‘Welke Show is, mede door de lekker stuwende tweemansbigband en een strakke regie, Ronald Snijders’ leukste tot nu toe. Snijders jast er de ene na de andere vervreemdende logica en krankzinnige inval doorheen. Een kruising van taaluitvinder, moppentapper, verstrooide professor, Toon Hermans en een doorgedraaide 3D-print van Herman Finkers.

8weekly.nl****: ‘Met een spervuur aan taalgrappen windt hij met gemak het publiek om zijn vinger. Zijn cabaret is weliswaar geïnspireerd door Toon Hermans, maar op dit moment is hij onvergelijkbaar.’

Zaterdag 3 februari 2018 – De Hoogte, Winsum, 20.30 uur

Kaarten reserveren via [email protected], vanaf zaterdag 27 januari bij Sporthuis Winsum in Winsum en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

Cookieinstellingen